Apelacja Prokuratora

• Autor wątku Autor wątku marcin_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcin_1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam
Mam prosbe a wiec do konkretów
Zostalem skazany wyrokiem 1r w zawieszeniu na 5 lat od kturego apelacje wniusl prokurator który chce zamienic istniejacy juz wyrok na wyrok 8 mc pozbawienia wolnosci ,bez warunkowego jej zawieszenia.Powołuje sie Prokurator na przepisy:art,425kpk i art.444kpk i art.438kpk i art.427$2kpk.
Uprzedzam iz bylem juz karany i mam wyroki w zawieszeniu .
A moje pytanie brzmi czy Sedzia przychyli sie do Apelacji prokuratora czy pozostawi wydany wczesniej wyrok taki jaki był ,Jakie mam na to szanse ?
Bardzo prosze o pomoc i serdecznie pozdrawiam forumowiczów.

Po pierwsze-nie podał Pan żadnych danych.
Po drugie-nie sposób przewidzieć , co zrobi sąd.

bylem karany za art.286
i mam 2 wyroki w zawieszeniu ztego art. a prokurator zlozyl apelacje tez z tego art.

biorąc pod uwagę ,że wszystkie wyroki są z art. 286 &1 KK i wyroki w zawieszeniu nic nie dały...(sprawca ponownie popełnił taki sam czyn) moim zdaniem Sąd przychyli się do apelacji prokuratora...:evil:

Witam i przepawszam za pomylke 1 wyrok mam w zawieszeniu za ten sam art,z kturego mam wyrok w zawieszeniu co do kturego Prokurator zlozyl apelacje,a konkretnie to jest wyrok za wyludzenie z allegro,pokrzywdzonemu przed sprawa zwrucilem pieniazki i z tego samego art otrzymalem 1 rok w zawieszeniu na 5 lat ,czy prokurator wygra swoja apelacje
chociaz naprawilem szkode wyrzadzona przezemnie
wezmie pod uwage to iz mam 3 dzieci ,pracuje i splacam koszta sadowe
ze sprawy na kturej otrzymalem wyrok w zawieszeniu
czy istnieje jeszcze taka mozliwosc iz podczas apelacji sedzia wyda wiekszy wyrok ale tez w zawieszeniu ,bo takie wyjscie z tej sytuacji niepowiem bardzo by mi pomoglo
prosze bardzo o odpowiedz pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi

Możliwe jest, że da karę w zawieszeniu-taką samą, wyższą lub niższą.
Może też dać bez zawiasów.

Witam
Mam tlo jszcze jedno małe pytanie ,czy od apelacji zlozonej przez prokuraoamoge sie jakos odwolywac ?
proze o odpowiedzi pozdrawiam

Możesz złożyć odpowiedź na apelację na piśmie, możesz wziąć udział w posiedzeniu Sądu II instancji i przedstawić swoje argumenty. Natomiast apelacja nie jest czymś od czego można się odwoływać. Jej złożenie jest prawem strony i tyle.

Witam
Czyli jesli dostalem powiadomienie o zlozeniu apelacji przez prokuratora to mam 7 dni na zlozenie swojego pisma?
przepraszam za byki pozdrawiam

Termin o którym piszesz to tzw. termin instrukcyjny. Przekroczenie go nie pozbawia Cię prawa do złożenia odpowiedzi. Odpowiedź na apelację tak jak pisałem możesz przedstawić nawet dopiero ustnie przed Sądem.

Powrót