Aplikacja komornicza

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Robert3891 napisał:
Po pierwsze Warszawa jest obecnie przepełniona aplikantami wszelkiego rodzaju i prawda jest taka że mam znajomych w innych miastach,którzy zarabiają dużo lepiej. (...)

Dziękuję za informację.
Jak widać, płaca aplikanta komorniczego nie zależy od miasta w którym się pracuje aż tak bardzo jak w przypadku aplikanta radcowskiego/adwokackiego.

PS

Jak wygląda kwestia pracy i płacy w Krakowie jako aplikant komorniczy ?

Ostatnia edycja:
Myślę , choć pewności nie mam , że wysokość zarobków aplikanta komorniczego zależy po pierwsze od przydatności i operatywności aplikanta , i także od patrona na jakie wydatki może sobie pozwolić co miesiąc , pewien komornik , którego nazwiska nie chce podawać , opwiadał o swojej pracy ,narzekając , że co miesiąc mówiąc kolokwialnie ledwo wychodzi na zero. Myślę , że jest to dobre stare podejście zaczerpnięte z poprzedniego ustroju , nie należy się chwalić , bo mi inni będą zazdrościć , a tak to mi przynajmniej nie zaszkodzą , bo pomóc napewno nie zechcą. I tym też optymistycznym akcentem , można zakończyć dyskusje na temat możliwych zarobków aplikantów komorniczych.

Płaciliście już za aplikację w tym roku? Jeśli tak, to ile- zgodnie z pismem z izby 6 tys., czy już zgodnie z nowymi (wiem, że jeszcze nieobowiązującymi regulacjami) 4,5 tys.?

Ponoć Izba Warszawska jeszcze nie jest poinformowana o żadnych zniszkach i na ten moment oficialnie jest 6 tys.

Robert3891
ZNIŻKACH-taka jest prawidłowa pisownia !!!!!
Wstyd kolego forumowiczu którą szkołę kończyłeś i kto Cie uczył języka polskiego.
A może jesteś cudzoziemcem w takim wypadku polska pisownia może być trudna do opanowania.
Moderatorzy proszę czuwać nad ortografią wpisywanych postów jeżeli to możliwe?

Słuchaj Oficer Wyższy!!!
Nie wiem czy wiesz,ale istnieje taka przypadłość jak dysortografia i mimo znajomości pisowni takim osobą zdarza się nie zauważyć własnego błędu (jak nie wiesz co to takiego dysortografia to poczytaj).
Wyśmiewanie innych,ocenianie i podważanie ich wykształcenia na podstawie błędu, którego przyczyny nie znałeś,świadczy tylko o twojej niskiej kulturze!!!
Owszem jest mi wstyd za błąd który popełniłem,ale jest takie coś jak takt,a tobie go na pewno brakuje.Bo błąd można wytknąć inaczej niż ty to zrobiłeś.
A co do moderatorów to bardzo dobrze działają na tym forum i wybacz mi Bartato mój błąd, postaram się bardziej pilnować.;-)Dla mnie temat jest już skończony!!!

No cóż myślę , że na przyszłość będziesz uważał na to piszesz , rzeczywiście masz rację jest nowa choroba która nazywa się dysortografia , ale myślę , że przy odrobinie uwagi można uniknąć błędów , nie chciałem być złośliwy , ale na wielu forach uczestnicy popełniają błędy ortograficzne i myśle ,że na tym forum należy dbać o to ,żeby nie było postów z błędami. Jest to forum dla aplikantów komorniczych , a bycie aplikantem komorniczyn jednak do czegoś zobowiązuje!!!

oficer wyższy napisał:
a bycie aplikantem komorniczyn jednak do czegoś zobowiązuje!!!
Hmmm...
A tak a'propos, to jak wygląda aktualna sytuacja aplikantów w Izbie Warszawskiej? Wszyscy znaleźli/dostali patronów?

kom86 napisał:
Płaciliście już za aplikację w tym roku? Jeśli tak, to ile- zgodnie z pismem z izby 6 tys., czy już zgodnie z nowymi (wiem, że jeszcze nieobowiązującymi regulacjami) 4,5 tys.?
Przepraszam ale załamują mie takie posty.
Na jakiej podstawie chcesz płacić 4,5 tys. ??
Ja rozumiem Panią w warzywniaku (z całym dla niej szacunkiem) ale aplikant ? Prawnik ?
Dodam prywatnie, iż postawiłbym dużą kasę na to, iż zostaliście zapomniani i będziecie płacić po staremu.

michupocichu napisał:
Przepraszam ale załamują mie takie posty.
Na jakiej podstawie chcesz płacić 4,5 tys. ??
Ja rozumiem Panią w warzywniaku (z całym dla niej szacunkiem) ale aplikant ? Prawnik ?
Dodam prywatnie, iż postawiłbym dużą kasę na to, iż zostaliście zapomniani i będziecie płacić po staremu.

Przeprosiny przyjęte, ale radziłbym czytać co jest napisane, a nie domniemywać.
Nigdzie nie napisałem, że chcę płacić tyle albo tyle. A słyszałem o osobach, które płacą 4,5 tys. i czekają aż najwyżej izba wezwie o dopłatę reszty lub jeśli wspomniane regulacje wejdą na czas, to kasa będzie się zgadzać. Pracując trochę w zawodzie prawniczym powinieneś wiedzieć, że często obowiązujące regulacje sobie, a życie i praktyka sobie.

To był jedynie zwrot grzecznościowy.
kom86 napisał:
Pracując trochę w zawodzie prawniczym powinieneś wiedzieć, że często obowiązujące regulacje sobie, a życie i praktyka sobie.
"Nie idź tą drogą".

Gwary nie ma się co wstydzić...a @michu jako Poznaniak jest do niej raczej przywiązany. :)

sq331_facepalm6_1787.jpg

malotoro "lubię to!" :ok:
A wracając do tematu tego wątku, to dowiem się jak wyglada aktualna sytuacja "bezpatronowych" aplikantów w Izbie Warszawskiej?

Sytuacja jest zła. Rada ma to w wielkim poważaniu i na tym można zakończyć:mad::mad::mad::mad:

Koledzy aplikanci i koleżanki aplikantki czy ktoś może odbywa aplikację w izbie łódzkiej?
Jeżeli tak to możecie mi napisać kiedy mamy teraz zajęcia i gdzie , bo wykasował mi się mail z planem zajęć.:-(

Czy ktoś z Warszawy dojeżdża na zajęcia do Łodzi?

Witam:) Przeglądałam forum, ale nie znalazłam informacji odnośnie trudności ze znalezieniem patrona w okolicach Szczecina, może ktoś wypowiedzieć się w tym zakresie? Pozdrawiam:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót