Aplikacja komornicza

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Rott319 napisał:
Gdzie Ty takie wielkie kancelarie spotkałeś ?
Wiem, że krakusowi ciężko przechodzi przez gardło to słowo...ale nie bójmy się go..Warszawa :cool:

Rott319 napisał:
Gdzie Ty takie wielkie kancelarie spotkałeś ?

W Krakowie, drugim co do wielkości mieście w Polsce, z moich obserwacji wynika, że nie ma nawet kancelarii, co zatrudniałaby więcej niż 25 ludzi ...
Ale kto powiedział, że wielkość kancelarii zależy od wielkości miasta, w którym się znajduje? ;)

To nie Warszawa, tylko jedno ze górnośląskich miast, ale nie Katowice. Poza tym co ma wielkość miasta do "wielkości" kancelarii jak to wierzyciel, z wyjątkiem egzekucji z nieruchomości, może wybrać dowolnego komornika do przeprowadzenia egzekucji.(chyba art. 8 ustawy której nigdy nie czytałem)

W trakcie wycieczki do toalety, przyszly aplikant otrzymuje eskorte dwoch czlonkow komisji ( sedzia i komornik). Czas przeznaczony na skorzystanie z ustepu wynosi 4:30 min. razem z dojsciem i powrotem. Toaleta skalda sie z jednego tronu, ktory znajduje sie za parawanem. Przed wejsciem do przybytku jeden z czlonkow komisji przeszukuje delikwenta. Nastepnie zezwala na wejscie i oddanie sie stosownym zabiegom. Zabronione jest wydawanie jakichkolwiek odglosow. Dla kazdego przewidziano 25 cm szarego papieru toaletowego i kawalek mydla (zabrania sie posiadania wlasnych srodkow czystosci pkt.14 regulaminu dotyczacego przebiegu egzaminu na aplikacje komornicza). W trakcie egzaminu mozemy skorzystac z toalety tylko jeden raz. W naglych przypadkach kazda komisja posiada 2 opakowania stoperanu, ktory udostepni za stosowna oplata. Tak wygalda mozliwosc skorzystania z WC. Powodzenia.

Nie, nie. Pkt 15 zd. drugie wyraźnie mówi, że stoperan jest bezpłatny, ale tylko jedna sztuka. Także ja myślę, że lepiej przed wyjściem z domu zażyć coś na własną rękę niż potem ryzykować...

Wow!
W takim razie życzę wszystkim przystępującym do jutrzejszego egzaminu, nie tylko szczęścia i sukcesów, ale również i mocnych zwieraczy ;). Oby moc była z Wami! Dacie radę! :ok:

Nie dziekuje:) mniejmy nadzieje, ze poziom trudnosci tegorocznego egzaminu bedzie porownywalny z ubieglymi:), a teraz chwila relaksu i do zobaczenia na jutrzejszym egzaminie w Warszawie

Brygada remontowa gratuluje precyzji i dokładności w udzieleniu odpowiedzi na tak istotne pytanie , a właściwie , myślę ,że kandydaci na aplikantów komorniczych , zdawali już kilka egzaminów , maturalny , wstępny na studia , więc chyba pamiętają jak ich żołądki reagowały na stres związany z egzaminem , pamiętam z własnego doświadczenia , że na szczęście zwieracze mi trzymały i treść pytań nie wywołała niespodziewanej reakcji
fizjologicznej . Myślę ,że dzisiaj pewno nie będzie większych kolejek do miejsca gdzie nawet królowie chodzą pieszo. Wszystkim kandydatom życzę powodzenia. Wyniki pewno będą najpóźniej do środy.

W porównaniu z tym, jaki jest poziom testów na UJ, to pytania testowe wręcz obrażały kandydatów na aplikację komorniczą.
Taki poziom.

U kogoś pojawiły się już wyniki? Jak obstawiacie, o której będą?

Podajcie proszę pytanie te trudniejsze jakie były na dzisiejszym egzaminie?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót