aplikacja kwarantanna

• Autor wątku Autor wątku szaraalina@
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szaraalina@

Od dzisiaj mam kwarantanne z powodu testu pozytywnego covid, podobono jest jakis obowiazek instalacji aplikacji kwarantanna - nie mam miejsca na to na telefonie. Moge miec z tego powodu klopoty? SIedze w domu i bede siedziec, jak ktos spawdzi czy faktycznie jestem. Ale apki miec nie moge fizycznie po prostu.

Prawdopodobnie będziesz miał/a wizytę od funkcjonariusza policji. Powinieneś/aś złożyć oświadczenie, że nie masz możliwości technicznych wgrania aplikacji. Wtedy prawdopodobnie policja będzie Ciebie regularnie odwiedzać, weryfikując czy faktycznie przebywasz na kwarantannie.

Ja miałem kwarantanne. Co jakiś czas dzwonili i straszyli z automatu że mam obowiązek zainstalowania aplikacji. Nic nie instalowałem. U mnie nikt mnie nie sprawdzał i nikt mi żadnej kary nie nałożył... Raz tylko dzwonili z komisariatu gdzie jestem zameldowany w Gminie i pytali czy w domu jestem.

Nie dajmy się zwariować.

blacksentinel napisał:
Ja miałem kwarantanne. Co jakiś czas dzwonili i straszyli z automatu że mam obowiązek zainstalowania aplikacji. Nic nie instalowałem. U mnie nikt mnie nie sprawdzał i nikt mi żadnej kary nie nałożył... Raz tylko dzwonili z komisariatu gdzie jestem zameldowany w Gminie i pytali czy w domu jestem.

Nie dajmy się zwariować.

Czy jest możliwe, że odpowiednie instytucje upomną się o karę dopiero za jakiś czas? :what:

Powrót