Aplikacja ogólna

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ja jestem z niedaleka, a wciąż wyczekuję na listonosza ;)

Ponawiam pytanie, czy ktoś ma informację, jak wygląda rozpoczęcie apl. ogólnej będąc jednocześnie na urlopie dziekańskim na apl. radcowskiej?

Do Malborka jeszcze nie dotarło...

Do tych, którzy dawali zaświadczenie zamiast dyplomu - odpis trzeba będzie dostarczyć, najlepiej z oświadczeniem o podjęciu aplikacji.

W końcu się doczekałam ;) Wiecie może jak wygląda kwestia stypendium? Jest przyznawane na wniosek ale nie widziałam żadnego terminu do jego złożenia. Kiedy będziecie go składać?

Ja jestem z Warszawy i dzisiaj dostałam list:)

M.T. - skąd masz informacje o konieczności dostarczenia odpisu dyplomu? Ja przesłałam zaświadczenie o zdaniu egzaminu magisterskiego i ukończeniu studiów (dyplom dostałam dopiero w drugiej połowie lipca). W liście z KSSiP nie ma nic na ten temat.

ggossiaa napisał:
Ponawiam pytanie, czy ktoś ma informację, jak wygląda rozpoczęcie apl. ogólnej będąc jednocześnie na urlopie dziekańskim na apl. radcowskiej?

Dzwoniłam już jakiś czas temu do szkoły i wówczas uzyskałam info, że nie ma żadnego problemu, wystarczy w oświadczeniu o podjęciu aplikacji ogólnej zaznaczyć, iż bierzesz dziekankę na radcowskiej. Mam nadzieje, że nic się w tej kwestii nie zmieniło :)

malwina.a napisał:
Ja jestem z Warszawy i dzisiaj dostałam list:)

M.T. - skąd masz informacje o konieczności dostarczenia odpisu dyplomu? Ja przesłałam zaświadczenie o zdaniu egzaminu magisterskiego i ukończeniu studiów (dyplom dostałam dopiero w drugiej połowie lipca). W liście z KSSiP nie ma nic na ten temat.

Czytałam na forum rocznika 2010-2011. Ludzie pisali, że kazali im dostarczać odpisy.

M.T. napisał:
Czytałam na forum rocznika 2010-2011. Ludzie pisali, że kazali im dostarczać odpisy.

Próbuję się dodzwonić do szkoły, ale nic z tego. Ja póki co nie wysyłam, nie ma o tym najmniejszej wzmianki ani na stronie KSSiP ani w liście. Może będą chcieli dopiero jak już dostaniemy decyzję o przyjęciu? Bo póki co dostajemy tylko informację, że jesteśmy "na liście kandydatów zakwalifikowanych" ;)

edit: udało mi się dodzwonić. Pani powiedziała, że jeszcze nie ma takiego zarządzenia, ale na pewno będzie, także jeśli ktoś składał samo zaświadczenie, to będzie musiał przesłać jeszcze odpis dyplomu. Jeśli okaże się, że wystarczy samo ksero, to będzie można potem odebrać odpis w szkole. Także jeśli ktoś, kto składał zaświadczenie już wysłał odpowiedź bez odpisu, to będzie pewnie po świętach musiał się znowu pofatygować na pocztę. A jeśli ktoś dopiero wysyła, to najlepiej załączyć odpis dyplomu do oświadczenia.

M.T. Dzięki za zwrócenie uwagi! :)

Ostatnia edycja:
Niewidzialn-a, dziękuję za pomoc :). Ja już kilka razy dzwoniłam i nikt nie był w stanie odpowiedzieć.

W poniedziałek pojadę do Krakowa z papierami i postaram się wyciągnąć informacje o stypendium, domu aplikanta itp. Mam nadzieję, że będę miała co napisać na forum:)

W takim razie czekamy na info od Ciebie :) Ja zjawię się w Szkole w przyszłym tygodniu więc jakby co też będę ich męczyć pytaniami ;)

Mam pytanie z innej beczki. Czy są może wśród was osoby, które wiedzą na pewno, że rezygnują z aplikacji ogólnej na rzecz aplikacji korporacyjnej ? Ja już przed ogłoszeniem wyników pogodziłem się z tym, że nie będę na aplikacji ogólnej, mam patrona i zaproponował mi on dość fajne warunki, poza tym złożyłem wniosek o wpis na korporacyjną i teraz nie wiem za bardzo jak to będzie interpretowane w radzie (chodzi mi o przepadek możliwości wpisu). Trochę się zastanawiam co robić. Może ktoś ma podobny problem... Pozdrawiam

co do wniosku o wpisanie na korporacyjna to mysle ze 90% jest w takiej sytuacji. Dziekanka lub wersja hard - wniosek o uchylenie uchwały o wpisie na liste alikantów.

Ja otrzymałem pismo wczoraj (odebrał ktoś z rodziny) i tego samego dnia ponieważ byłem w Krakowie złożyłem oświadczenie.

Niepokoi mnie ta sprawa z odpisem. Wychodzi na to, że znowu będą jakieś proceduralne jaja? Rozumiem, że wezwą mnie do uzupełnienia o odpis teraz zamiast przysłać mi decyzję o wpisie. Ech...

Aha pytałem o stypendium.

Info będzie na stronach. Wraz ze składanym oświadczeniem kazali mi napisać gdzie chciałbym mieć patrona praktyk wyznaczonego. O wyznaczeniu patronów info ma przyjść na nasze maile, które zostaną nam założone przez szkołę.

O Hotel Aplikanta się nie dowiadywałem.

To tyle z mojej strony:) Dobrej nocy Wszystkim Kolegom z AO:)

Dzwoniłem dziś do KSSiP w sprawie odpisów dyplomów. Pani była uprzejma zadzwonić i zapytać o decyzję w tej sprawie.

Wystarczające jest zaświadczenie o ukończeniu studiów wyższych o ile wyszczególniono, że obroniona została praca magisterska, ale zaświadczeń bez takiego wyszczególnienia to chyba nie ma, bo wzór jest raczej taki sam dla wszystkich Uczelni?

To tyle.

Pozdrawiam:)

Naimad24 napisał:
Dzwoniłem dziś do KSSiP w sprawie odpisów dyplomów. Pani była uprzejma zadzwonić i zapytać o decyzję w tej sprawie.

Wystarczające jest zaświadczenie o ukończeniu studiów wyższych o ile wyszczególniono, że obroniona została praca magisterska, ale zaświadczeń bez takiego wyszczególnienia to chyba nie ma, bo wzór jest raczej taki sam dla wszystkich Uczelni?

To tyle.

Pozdrawiam:)

No to chyba dzisiaj była inna pani, bo jak dzwoniłam wczoraj to kazała przesłać :) Chyba mamy przedsmak tego, jak to będzie wyglądało na miejscu hehe :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót