Aplikacja ogólna

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dzięki :) mam jeszcze jedno pytanie - w przypadku praktyk w sądzie odwoławczym czy można tylko co do nich zgłosić wniosek o zmianę praktyk? sąd odwoławczy właściwy dla mojego miejsca zamieszkania jest położony dalej niż ten najbliższy (ale to już inne województwo)

Wiecie może jak wygląda kwestia wskazania miejsca zamieszkania we wniosku o stypendium a wskazanie miejsca zamieszkania w oświadczeniu ogotowości do podjęcia aplikacji? Planuję zmienić miejsce zamieszkania i to docelowe mam zamiar wpisać w oświadczeniu (panie z KSSIP powiedziały, że wystraczy wskazać miejscowość), natomiast nie wiem co wpisać w miejscu zamieszkania wskazanym we wniosku o stypenium?

Nie wiem czy wy też słyszeliście plotki na temat wysokości stypendium i ewentualnego jego obniżenia - pani z kssipu przez telefon powiedziała, że to plotki i nic w tej kwestii sie od zeszłego roku nie zmienia:).

W taki razie stypendium pozostaje nadal na poziomie 3.300 minuss obowiązkowe ubezpieczenie zdrowotne?

ja mam informacje, że wysokość stypendium nie ulega żadnym zmianą.

Na rękę wychodzi ok. 2600. Jak się mieszka w Domu Aplikanta to odliczają
z automatu.

To jest dziwne. Jedni mowia ze 2711 inni ze 2600. Nie rozumiem za bardzo tego choc wg moich wyliczeń ta pierwsza opcja jest poprawna

Hej bo ja właśnie z wakacji wróciłam :D i trochę nie ogarniam, to jak to jest z tymi wnioskami o stype???można je teraz składać czy po otrzymaniu decyzji bo jeśli teraz, to bym razem z oświadczeniem jednym listem wysłała :)

M.T. napisał:
Na rękę wychodzi ok. 2600. Jak się mieszka w Domu Aplikanta to odliczają
z automatu.

Obawiam się, że wyjdzie trochę mniej - w zeszłym roku nie było jasności, czy stypendium jest opodatkowane, czy nie, i nie naliczano podatku. W międzyczasie skarbówka upomniała się o swoje i orzeczono, że my już podatek uczciwie zapłacimy - proszę mnie sprostować, jeśli się mylę, chciałabym się mylić w tej kwestii :)

twoje obawy są bezpodstawne:), dostaniecie 2700 netto, jeżeli ktoś wybierze dom aplikanta to na konto będzie mu wpływać 2450

suoik dzięki za info :) a czy dostaliście może jakieś potwierdzenie o otrzymaniu przez nich maila z wnioskiem o przydział pokoju w domu aplikanta??

ja nie dostałem. a skąd to info, że US nam siądzie na stypendium?

vodka napisał:
ja nie dostałem. a skąd to info, że US nam siądzie na stypendium?

To tylko takie ktoś powiedział, że ktoś powiedział, że ktoś powiedział, przepraszam, jeśli zasiałam zamęt...

IBPBII/1/415-684/10/BD

A tutaj interpretacja indywidualna odnośnie kosztów uzyskania przychodu.
Nie jestem specjalistą od podatków, ale mam wrażenie że argumentacja jest trochę naciągana. Ciekawe, czy wnioskodawca to zaskarżył i będzie jakiś ciąg dalszy, czy też trzeba by było się w to bawić od początku ;)

Pisał już ktoś z Was o miejsce w Domu Aplikanta?? Otrzymaliście jakieś odpowiedzi??

pisałam, ale odpowiedzi raczej się nie spodziewam ;)

ja też pisałam i nie dostałam żadnego potwierdzenia o otrzymaniu przez nich maila i żadnej odpowiedzi, myślę że desdemona ma rację i nie ma co się jej spodziewać a ewentualne info będzie dopiero jak ustalą listę aplikantów. Ciekawa jestem ile będą przewidywać dla nas miejsc bo w DA jest 152 pokoje jednoosobowe i 20 dwuosobowych ale z info na stronie wynika, że w tych dwuosobowych są łóżka małżeńskie...:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót