Aplikacja ogólna

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czy posiada ktoś rozwiązania do testu na aplikację ogólną 2011 wraz z podstwą prawną do każdej odpowiedzi?

ja tez pisałem o miejsce w DA + oświadczenie o gotowości przesłane pocztą za potw odbioru - zero odzewu

Trochę mnie to martwi bo mam wrażenie że mentalność ludzi tam pracujących jest niezbyt ciekawa. Ale może to tylko pierwsze wrażenie

Ja mam pytanie do osób, które są poza top 200, czy ktoś z Was dostał już decyzję o tym, że się nie dostał na aplikację ogólną? czy ktoś składał już podanie o wgląd w pracę z II etapu?

Uregulowanie odnośnie aplikacji uległo w ostatnich latach zmianie, nie jestem na bieżąco a chciałabym się dowiedzieć czy obecnie zdaje się najpierw egzamin w Krakowie na aplikacje ogólna, którą trwa 2 lata, a następnie przystępuje się już do aplikacji wybranej trwającej rok i kończącą się egzaminem państwowym??

chciałabym się dowiedzieć czy obecnie zdaje się najpierw egzamin w Krakowie na aplikacje ogólna, którą trwa 2 lata, a następnie przystępuje się już do aplikacji wybranej trwającej rok i kończącą się egzaminem państwowym??

Odpowiedź znajduje się w ustawie o KSSiP, wystarczy zajrzeć...

Byłbym wdzięczny za informacje, czy znacie osoby, które nie chcą podjąć aplikacji ? jeśli tak, to orientujecie się, czy poinformowały one już KSSiP czy też po prostu nie będą nic odpowiadały na decyzję, którą otrzymały z KSSiPu ? z góry dziękuję za odpowiedź.

Ja nie znam nikogo kto by zrezygnował.
Ale ogólnie mało osób znam, które się dostały.

Na stronie KSSIP jest info:

W celu dokonania rezerwacji miejsca noclegowego w Domu Aplikanta w okresie zjazdów Aplikacji Ogólnej 2010/2011, prosimy o uzupełnienie i podpisanie umieszczonego poniżej formularza zgłoszeniowego oraz oświadczenia, a następnie przesłanie faksem lub mailem do Domu Aplikanta.

Czy ja nie widzę czy poniżej nie ma żadnego formularza? Możecie mi go podlinkować jakoś??

Maharet nie wiem czy dobrze pamiętam ale była o tym - zobacz str 14 forum, że te formularze na stronie nas nie dotyczą i wnioski mają być własnego autorstwa wysłane na maila podanego w komunikacie dyrektora szkoły - przynajmniej ja tak zrobiłam....:)

tak, wnosek ma być własnego autorstwa i wysłany na mail podany na stronie kssip, tak tez poinformowano mnie telefonicznie... zeszłoroczne formularze nas nie obowiązują

w prezencie świątecznym ;) - dzisiaj przyszła do mnie decyzja o przyjęciu na aplikację

oo to gratulacje i wesołych świąt;)

a tak btw kiedy wysyłałaś oswiadczenie?

dziękuję :)
oświadczenie wysłałam 8 grudnia, list z decyzją wysłany 20go

A do mnie dziś dzwoniła Pani z KSSiP z zapytaniem czy mam zamiar złożyć oświadczenie bo oni jeszcze nie dostali.(list odebrałam 15 grudnia, oświadczenie wysłałam dzisiaj) Na moje stanowcze TAK zapytała o miejsce zamieszkania bo już chcą nam ustalić patrona koordynatora. Się sprężyli...

Ja też dostałam wczoraj decyzję o przyjęciu na aplikację (a oświadczenie składałam w szkole osobiście w poniedziałek :)). Ekspresowe tempo.

Będę starać się o dziekankę na radcowskiej (OIRP Kraków). Jak uzasadniać wniosek o urlop Jaki podajecie powód? Kiedy składacie wniosek? Będąc na dziekance trzeba uiścić opłatę roczną na korporacyjnej?

No pożal się Boże... O tym właśnie mówię. To pytanie pojawiło się już kilkanaście razy. Tak ciężko poszukać sobie odpowiedzi? :lol:[/QUOTE]

Faktem jest że część rzeczy o które niektórzy pytają jest kilka stron wcześniej na forum i wystarczy tylko zajrzeć, zamiast zaśmiecać,
co nie zmienia faktu ejakulant, że forma Twoich wypowiedzi świadczy tylko o Tobie. Nikt z nas się niczym nie stresuje, myślę że po prostu jesteśmy trochę podekscytowani tym że się dostaliśmy i tym co jest wokół i co nas czeka. Więc najpierw postaw właściwą diagnozę, żeby wobec właściwych osób kierować własne frustracje. Zresztą to że Ty nienawidzisz ludzi, którzy się stresują - sory ale to Twój problem a nie nasz.

Chciałam natomiast zapytać co z tematem warszawskiej integracji? Czy jest tu wielu chętnych do jego podjęcia?[/QUOTE]

Ja jestem jak najbardziej za :)

Proszę skończyć z offtopem. Zbędne posty usunąłem.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót