D
dota84
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
W końcu jakieś informacje w Poznaniu, spotkanie w OIRP 3.01.12 o godzinie 13, podobno mają rozesłać pisma w tej sprawie, pozdrawiam
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
U nas - Gdańsk - jest mowa o 6 ratach. Sporo. 5250... Wyjdzie przeszło 800 zł jednorazowo.torival napisał:Wiem, że w tej sprawie jest osobna uchwała KRRP, dostępna na stronie internetowej, ale jaka jest praktyka, to nie wiem.
Uchwała ma nr 43/VIII/2011 w sprawie zasad zwalniania aplikantów radcowskich....
5250...
Tomu napisał:U nas - Gdańsk - jest mowa o 6 ratach. Sporo. 5250... Wyjdzie przeszło 800 zł jednorazowo.
dota84 napisał:W końcu jakieś informacje w Poznaniu, spotkanie w OIRP 3.01.12 o godzinie 13, podobno mają rozesłać pisma w tej sprawie, pozdrawiam![]()
Skoro już teraz każą płacić, to chyba za ten rok skasują jednak przeszło 5000?lukas63 napisał:Przelicznik w rozporządzeniu ma być zmieniony i będzie ok. 4200
Mutombo napisał:Słuchajcie, czy do objęcia patronatem, oprócz oświadczenia potrzebna jest także umowa pomiędzy patronem a OIRP o objęcie patronatu?
To strasznie krótkie vacatio legis by było, bo ja nie widzę żadnej informacji o zmianie ROZPORZĄDZENIA MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI z dnia 6 grudnia 2005 r. w sprawie wysokości opłaty rocznej za aplikację radcowską - aktualny stan prawny jest jedyny, nie ma w Lexie żadnych uchwalonych zmian, które miałyby w przyszłości wejść w życie.romans_petitem napisał:Rozporządzenie ma obowiązywać od 1 stycznia. Chyba żadna Izba nie kasuje całej kwoty od razu. U nas kazali wpłacić 2 tys. do rozpoczęcia zajęć.
O ile pamiętam, adwokaccy mają inny przelicznik - trzykrotność, a nie jak radcowscy trzyipółkrotność.Szwircu napisał:Nie martwcie się na zapas - w ORA Gdańsk udzielono mi informacji, że 4200 płacimy więc prawdopodobnie aplikanci radcowscy zapłacą tyle samo![]()
Tomu napisał:O ile pamiętam, adwokaccy mają inny przelicznik - trzykrotność, a nie jak radcowscy trzyipółkrotność.