Aplikacja radcowska

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
airmar napisał:
Kolejne pytanie :)

czy osoby które składały wniosek o wyznaczenie patrona, już go otrzymały? :)
czy jeszcze nic na ten temat nie wiedza :)?

OIRP Warszawa - otrzymały patrona

Mam też pytanie do osób z OIRP Warszawa. Ile trwają praktyki w prokuraturze i sądzie oraz czy ktoś sobie załatwiał te praktyki na własną ręka po za W-wą. Jak to wygląda w praktyce?

OIRP wysyłała.
Ja też dostałem informację, ale w niej jedynie mail do patrona. Napisałem na ten mail i odpowiedzi nie dostaję.

Ja natomiast wysłałem do OIRP zapytanie kiedy będzie w tej sprawie coś wiadomo i również nie odpisali.

Ja dostałem w pn jeden mail z kontaktem do patrona i się okazało, że nastąpiła pomyłka i w środę dostałem drugi mail z kontaktem mailowym do Pani patron, napisałem do niej mail i też bez odpowiedzi.

A czy w dzienniku aplikanta macie wpisanych swoich patronów (zakładka patronat) ?

Pan Puchacz napisał:
A czy w dzienniku aplikanta macie wpisanych swoich patronów (zakładka patronat) ?

Nie ma i nie będzie do momentu przekazania do OIRP dokumentu z oświadczeniem patrona. Takie info dostałem na mail.

Info z extranet:

Opłata roczna za I rok aplikacji radcowskiej w roku szkoleniowym 2012 wynosi 4 200,00 zł. Opłatę wnosi się w dwóch ratach. Pierwsza rata w wysokości 2 500,00 zł jest płatna do 31 stycznia 2012 r., druga rata w wysokości 1 700,00 zł jest płatna do 31 maja 2012 r. Druki umow o aplikację zamieszone zostaną w ekstraneci najpóżniej do 20 stycznia 2012 r.

Jestem jakis slepy, czy oni tych drukow do tej pory nie zamiescili?

W piątek Pani z OIRP twierdziła, że druki te zostaną wrzucone do Extranetu w następnym tygodniu (czyli pewnie w piątek 27 stycznia). Ciekawe czy komuś uda się w tak krótkim czasie wcisnąć tą umowę pracodawcy i zdążyć z terminem płatności (31 stycznia). Ta cała izba przypomina mi jakiś cyrk, a nie poważną instytucję.
Informacji o patronie w Extranecie nie mam, chociaż oświadczenie patrona złożyłem miesiąc temu.

OIRP w Warszawie jeszcze nie wyznaczyła nawet wszystkim patrona. Podobno do jutra mają to zrobić. Wysyłanie informacji odbywa się niby alfabetycznie.
Ja nadal nie dostałem oficjalnie żadnej informacji.

Vanquish napisał:
Nie ma i nie będzie do momentu przekazania do OIRP dokumentu z oświadczeniem patrona. Takie info dostałem na mail.

Ja złożyłem oświadczenie o objęciu patronatem 5 stycznia i dalej nie mam patrona wpisanego :)

A masz wyznaczonego ?

W przypadku osób, którym Izba nadal nie wyznaczyła patrona, patroni mają zostać wyznaczeni do końca stycznia, bo jedyna osoba która się tym zajmuje w OIRP jest nieobecna :)

Jak się to ma do odbywania 2 spotkań w miesiącu (skoro np. praktyk nie wolno odbyć w jednym tygodniu i musi to być jeden dzień w tygodniu przez miesiąc lub dłużej) ?

Uslyszalem w poniedzialek ze uwaga uwaga...mam zaplacic skladki od pazdziernika :D Padlem ze smiechu po raz pierwszy. Potem uslyszalem, ze legitymacje beda...no beda :lol: No i padlem po raz drugi. To ja tez zaplace kiedy bede chcial bo widze ze to jakas dziecinada!!!!

Dlaczego masz zapłacić składki od października skoro aplikacja rozpoczęła się w styczniu ? :)

Plan też będzie jak będzie. To, że ktoś pracuje i chciałby dostosować urlop i wiele innych rzeczy do planu zajęć wydaje się nie mieć znaczenia :what:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót