Aplikacja radcowska

• Autor wątku Autor wątku Bartata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
OIRP Warszawa będzie wysyłać uchwały do t wpisu na listę aplikantów radcowskich w dniu jutrzejszym tj. 21 listopada 2012.

A na stronie ms.gov.pl są już listy osób które uzyskały wynik pozytywny ze wstępniaka.
W Wawie jest nas 687 osób ciekawe ile osób wystartuje w na I roku w 2013r.
Korzystając z pomysłów poprzednich roczników warto założyć grupę naszego roku na fcb :)

Ostatnia edycja:
dolicz osoby z zeszłego roku, które nie zdały/nie wpisały się ;). Oby nie było 900 ;)

witam

dostał ktoś może uchwałę o wpisie na listę aplikantów z OIRP Poznań?

Polecam skrypt manowskiej do kpc z extranetu jak ktoś ma braki w kpc.

Qwert - masz już dostęp do Extranetu? Dostałeś uchwałę? Ja jeszcze nie dostałem (OIRP Warszawa).

Takie pytanie, jeżeli chcę zmienić izbę (tak wiem, że po ślubowaniu dopiero występuje z wnioskiem), czy wymagane jest zameldowanie na terenie innej izby? I czy nie da się tego jakoś inaczej uzasadnić np. patron z terenu tej izby?

a działa Tobie wjazd do extranetu :) bo mi nie :( już zgłosiłem Zespołu IT :)

Działa w międzyczasie sobie przypomniałem żer byłem pouczany w tej sprawie że to musi być IE :) dzięki

Ludzie, napiszcie co jest w tej uchwale, czy wiecie już, do której grupy należycie, kiedy ślubowanie? Czekam na tę uchwałę, a Wy już ją macie, skubańcy! ;)

Otrzymałam:
-uchwałę o wpisie na listę aplikantów,
-informację o inauguracji I roku aplikacji, która odbędzie się 18 grudnia 2012r. o godz 11 w siedzibie Rady; na piśmie znajduje się również login i hasło do extranetu,
-informacje organizacyjne - musimy płacić składki w wysokości 20zł zaczynając od grudnia, koszt wydania legitymacji to 27zł i do 30 grudnia 2012r. mam wpłacić tę kwotę oraz wgrać zdjęcie do legitki za pomocą zakładki w extranecie, wniosek o wyznaczenia Patrona lub oświadczenie o wyrażeniu zgody na objęcie patronatu należy złożyć najpóźniej do 7 stycznia 2012r.
Mniej więcej to tyle:)

Na pozostałe sprawy organizacyjne jeszcze poczekamy :)Warto dodać że obecność jest obowiązkowa a ślubowanie jest na Żytniej 15.

idą niestety podwyżki opłat - zostanie zwiększony współczynnik w rozporządzeniu a do tego od 2013 idzie w górę minimalna krajowa od której zależy opłata za aplikację- szkoda tylko, że pensje nie idą w górę :(

Czyli opłata koło 5 tysięcy za rok :/.
Chciałbym ponowić pytanie, czy nikt nie wie czy zmieniając izbę trzeba być zameldowanym na terenie nowej izby? Czy wystarczy to tylko dobrze umotywować? ( Wystąpiłem o wpis do jednej, chcę iść teraz do drugiej)

Ja dostałam uchwałę z OIRP Warszawa ślubowanie 17 grudzień godz. 10.00

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót