Areszt Niemcy

• Autor wątku Autor wątku justek32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

justek32

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam! Mam wielką prośbę , nie znam się na prawie jakie panuje w niemczech. Mianowicie mój dobry znajomy został zamknięty w areszcie w berlinie za kradzież do prawie 2000 euro jest tam prawie tydzień i nie było żadnej sprawy jeszcze nie dostał wyroku. Jaka kara grozi jemu za popelnienie kradzieży do takiej kwoty? Można wpłacić kaucje jeszcze przed wyrokiem ? Naprawdę bardzo mi zależy na odpowiedzi. Z góry dziękuje

Prosze napiście cos to bardzo wazne.

Jeśli aresztowany został przed tygodniem, to nic dziwnego, że nie było jeszcze żadnego wyroku. Być może nie został on jeszcze nawet dokładnie przesłuchany. Przesłuchani muszą być także świadkowie. Oczywiście, całą sprawę bradzo uprości jego przyznanie się do popełnionego czynu. Ale przyznać ma się tylko wówczas, jeśli na prawdę popełnił tę kradzież. On lub jego obrońca może złożyć wniosek o uchylenie postanowienia o tymczasowym aresztowaniu za kaucją. Jeśli będzie jego bezwarunkowe i jasne przyznanie się do popełnienia zarzucanej mu kradzieży, to jest poważna szansa, że zostanie zwolniony za kaucją i na rozprawę będzie musiał stawić się z "wolnej stopy". Szanse na takie zwolnienie są mniejsze, jeżeli był już w Niemczech za sprawy majątkowe (kradzieś, oszustwo itp.) karany.

Nie nie byl karany nigdy tam. Dziekuje bardzo za odpowiedz jestem wdzieczna

Nie ma z nim zadnego kontaktu ze swoja rodzina tylko mogl i to na chwile porozmawiac ktora znajduje sie w niemczech . Ja nie wiem dokladnie gdzie on jest nie mam zadnego numeru tam nawet.

On juz jest tam tydzien, ile to moze jeszcze potrfac? Jak dlugo trzeba jeszcze czekac na ten wyrok? Ile beda rozpatrywac tez odwolanie od aresztu ? Pomocy juz nie mam sil prosze o odpowiedz

Tym bardziej ze tam nie chca nic powiedziec i mowia ze jest pelnoletni wiec nic nie wiem

Każda sprawa jest inna, indywidualna. Może to być np rozwojowa sprawa itd, więc nikt nie napisze Ci co ile trwa. . . jedynie średnio ile powinna

Aha dziekuje.

Dowiedziałam się że został przeniesiony gdzie indziej i jego adwokat nic nie wie. Jak to możliwe? gdzie z aresztu mogli go przenieść ?

Moze znacie w Szczecinie jakiegos adwokata dobrego co zna prawoniemieckie i tanio bierze za porade?:(

I co dowiedziałaś się coś?Mój Brat też zamknięty w areszcie w Berlinie i tez nic nie chcą powiedzieć...Nie wiem co robić..Ma wyrok kary pieniężnej za przemyt papierosów 24 tys. zł. i nie płacił..to Go złapali na zwykłej kontroli na drodze ..jeździł tirami...

Tu juz po sprawie. Ja czekalam miesiac az wyjdzie. Nie dowiesz sie nic bo jest pełnoletni. A siedziec bd az do wyroku jak nie jest zameldowany w niemczech.

Dobry znajomy jest w areszcie w Niemczech już 4 tygodnie, nie wiem za co i dlaczego.
Czy można pojechać z odwiedzinami, jeśli mieszkamy razem? Nie mam kontaktu z Prokuraturą, znam numer sprawy.
Jak doprowadzić do odwiedzin? Jak wysłać do Prokuratury list z zapytaniem o termin odwiedzin, skoro nie ma adresu e-mail?
Pocztą? Będzie szło wieki. Czy nie ma innego sposobu jak przez adwokata?

Powrót