Areszt Śledczy Białołęka

• Autor wątku Autor wątku Pta-sior
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pta-sior

Witam mam pytanie

Dostałem wezwanie do Aresztu Śledczego do odbycia 180 dni pozbawienia wolności, Nie stawiłem się mineło już 4 miesiące, tydzień temu mnie policja sprawdzała ale jestem na biało.
Wyrzuciłem wszystkie dokumenty z Sądu Karnego, Apelacyjnego i Okręgowego.
Chciałem iść do prawnika o porade żeby mi poradził czy mogę jeszcze zmienić tą kare na pracę społeczną ale nie mam tych dokumentów, i nie wiem w którtym teraz Sądzie są wszystkie te dokumenty. Chciał bym wziąć odpisy z Sądu. Czy jak do Sądu pójde to czy mogą mnie już zgarnąć?

Za co ta kara? Dostałeś grzywnę i nie zapłaciłeś? Dostałeś pracę i nie odrobiłeś? Czy po prostu dostałeś odsiadkę na sztywno?
To, że w KSIP na razie nie figurujesz na czerwono świadczy o tym, że sąd nie zarządził jeszcze poszukiwań, natomiast jak najbardziej mógł być wystawiony nakaz doprowadzenia. W praktyce każdego dnia o każdej porze w każdym miejscu możesz spodziewać się zatrzymania.

Art. 270. Fałszerstwo dokumentu, i 264 kk przyjęcie korzyści majątkowej.
Odrazu dostałem kare ograniczenie wolności 30 godzin przepracować miesięcznie przez rok czasu. Za to grzywny nie ma. Ale nie przepracowałem. I zamieniono mi na pozbawienie wolności 180 dni. Ale da rade jakoś tą kare zamienić naprzykład na potrącenie z pensji 10%?

Powrót