Areszt Śledczy Bielsko Biała

• Autor wątku Autor wątku zerosix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A nie ma nudy???
Może w innych sprawach się myliłam, ale z nudą na pewno miałam rację.

Nuda to kwestia indywidualna. Człowiek, który nudzi się we własnym towarzystwie jest ... (tu pozwolę sobie zamilczeć).
A nie masz pojęcia o codzienności jednostki penitencjarnej a mimo to się wypowiadasz. Po co?

W jakim "własnym"???
Może według Ciebie życie za kratami pełne jest wyzwań, interesujących rzeczy.Dla osadzonych jest nudne i monotonne.A oglądanie wciąż tych samych gęb współtowarzyszy niedoli nie jest zbytnio ciekawe i inspirujące.
Ty piszesz ze swojego punktu widzenia- ja piszę to, czego się dowiedziałam od "własnego" osadzonego.
Bo również byłam ciekawa jak tam jest i w związku z tym pytałam, pytałam, pytałam i nadal pytam.
I odpowiadam na podstawie tego co usłyszałam.
Nie jestem pracownikiem SW, nie znam dokładnych przepisów i paragrafów.Ale tez nie odpowiadam ja Ty- tak, żeby tylko nie udzielić konkretnej informacji.Na "odczep się i nie zawracaj ...głowy".

Owieczka311 napisał:
Ty piszesz ze swojego punktu widzenia- ja piszę to, czego się dowiedziałam od "własnego" osadzonego.

No to Cię okłamał. A TY to dalej powielasz.
Oprócz śniadania - obiadu - kolacji i apeli codziennie jest na przykład spacer. Niby nic a jaka róznica.

forg napisał:
No to Cię okłamał. A TY to dalej powielasz.
Oprócz śniadania - obiadu - kolacji i apeli codziennie jest na przykład spacer. Niby nic a jaka róznica.
No tak- przegapiłam tak ważne i ciekawe zdarzenie.Mea culpa.
No to Cię okłamał.
A niby czemu miał by to robić???
Wszędzie widzisz kłamstwo i podstępy???

Owieczka311 napisał:
Czyli nudno, monotonnie i ogólnie nieciekawie ;)
Rano pobudka, apel, śniadanie, nuda, obiad, nuda, kolacja, nuda.czasem rozmowa z wychowawcą, takie tam.Nic ciekawego i kreatywnego w takich miejscach się nie dzieje.
A może łaskawie objaśnisz zainteresowanym co pogrubione słowo dokładnie oznacza?

Chyba raczej każdy zna znaczenie owego pogrubionego słowa.

a nie mogą pisać listów albo czytać książek?

Owieczka311 napisał:
Czyli nudno, monotonnie i ogólnie nieciekawie ;)

W każdym miejscu może być nudno monotonnie i nieciekawie, jeśli człowiek stworzy sobie taką a nie inną filozofię życia...

Inna "inszość" jest taka, że nikt na siłę skazanego do ZK nie zapraszał... Zaprosił się tam z własnej woli.

loczek25 napisał:
a nie mogą pisać listów albo czytać książek?

Cóż (będę teraz złośliwy...) - niektórzy skazani dopiero w zakładzie karnym uczą się czytać i pisać... Bo wcześniej nie było warto tracić czasu na takie "bzdety" ;)

Owieczka311 napisał:
Chyba raczej każdy zna znaczenie owego pogrubionego słowa.
Więc tak. ZK to nie jakieś kazamaty w których nic się nie robi. Jest TV, DVD, PlayStation, są książki, można słuchac muzyki. Trzeba tak sobie zorganizować czas żeby było dobrze. Można pograć w kart, w gry itp. Nudę trzeba "zabić", że Twój mąż nie umie sobie z tym poradzić to już inna "inszość" jak napisał guest_user. Ty też masz dzień podobny do dnia a jednak się nie nudzisz.

że Twój mąż nie umie sobie z tym poradzić to już inna "inszość" jak napisał guest_user. Ty też masz dzień podobny do dnia a jednak się nie nudzisz.
Jak ma się trójkę dzieciaków na głowie, to o nudzie nie może być mowy.Więc mnie w to nie mieszaj.A nawet jeśli czasami się nudzę, to to są przelotne chwile, bo zaraz może zdarzyć się kolejny domowy armagedon, któremu trzeba zaradzić.A to, że tam się ludzie nudzą- to nie tylko moja opinia, czy mojego męża.Inni tez tak twierdzą.I to nie ci, którzy sto lat temu gościli za kratkami, a teraz siedzą sobie w domku na dozorze, ale tacy, którzy aktualnie są "gośćmi" zakładów karnych. Bo ile można czytać książki, słuchać tej samej muzyki, czy oglądać te same filmy??? I nawet najlepsza i najciekawsza gra z czasem powszednieje.
O ile ci, o których piszemy mają do dyspozycji telewizor, DVD czy konsolę.To nie jest standardowe wyposażenie cel.Jak ktoś ma- to ma.Jak nie- to nie ma.
A książki??? Wiesz co jest w więziennych bibliotekach??? Z pewnego artykułu, do którego link sam dałeś doskonale było o tym napisane. Więc nie będę tego komentować.

Owieczka311 napisał:
Bo ile można czytać książki, słuchać tej samej muzyki, czy oglądać te same filmy??? I nawet najlepsza i najciekawsza gra z czasem powszednieje.

Człowiek inteligentny ma jeszcze mózg. Odpowiednio wykorzystywany nie pozawala na nudę.

Człowiek inteligentny nie trafia za kratki.Nie myl pojęć.

Owieczka311 napisał:
A książki??? Wiesz co jest w więziennych bibliotekach???

Ja wiem. Oprócz "arcydzieł" z poprzedniej epoki i podręczników do "spawania ciast eterem" jest mnóstwo najnowszej literatury. Wystarczy tylko chcieć.

A to, że tam się ludzie nudzą- to nie tylko moja opinia, czy mojego męża.Inni tez tak twierdzą.
Forg Ci napiał
Człowiek inteligentny ma jeszcze mózg. Odpowiednio wykorzystywany nie pozawala na nudę.
A Ty piszesz
Człowiek inteligentny nie trafia za kratki.Nie myl pojęć.
Czyli wg Ciebie za kratkami przebywają sami debile?

No dobra. Inteligentni inaczej

Ostatnia edycja:
Siedzialem tam 7 mscy wyszedlem w tym roku jak ktos potrzebuje jakis informacji niech pisze

hej jak zyc zeby tam prze zyc i nie dostrac do głowy mam tam brata.

smutna 27 napisał:
hej jak zyc zeby tam prze zyc i nie dostrac do głowy mam tam brata.

to juz od niego zalezy i od tego na jaka cele trafi , żle tam nie jest jedzenie dobre xxxxxxxx w porzadku bo wiadome male miasto wszyscy sie znaja nie beda podskakiwac :) siedzi na sankcji czy na karnym? i ile ma lat? bo najgorsze sa cele grupy M bo tym małolatą imponuje ze siedza i sobie rózne "zabawy" pod cela urzodzają

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót