Areszt śledczy Cottbus Niemcy

• Autor wątku Autor wątku Cariaggee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cariaggee

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Mój narzeczony przebywa w areszcie śledczym / zakładzie karnym w Cottbus moje pytanie brzmi od ilu miesiecy pozbawienia wolności jest ten zakład bo jego adwokat nic nie wie oprócz tego że jest tam za kradzież bo akt sprawy jeszcze nie ma :/ i za takie coś ile może dostać , czy kara w zawiasach czy w odsiadce . poratujcie jak coś wiecie

witaj twuj narzeczony musi napisac wniosek o samoukaranie musi on byc napisany w jezyku niemieckim ,szybciej dostanie wyrok najmniej potrwa to ok 2 miesiace
sad moze ustalic kaucje za ktura moze wyjsc na wolnosc ale musi odbyc sie sprawa w sadzie
wszystko zalezy od tego co ukradl
jak cos to pytaj moze uda mi sie ci jakos pomuc
przepraszam za bledy ale mam klawiature angielska

Wobec Twojego narzeczonego sąd na wniosek prokuratury wydał nakaz aresztowania. Dlatego został osadzony w areszcie tymczasowym w Cottbus. Nie ma znaczenia, jakie kary odbywają skazani w zakładzie karnym w Cottbus, ponieważ co innego odbywanie kary po wyroku, a co innego areszt tymczasowy. Areszt tymczasowy jest tam oddzielony organizacyjnie od zakładu karnego; tymczasowo aresztowani nie są przetrzymywani razem.
Jaka kara czeka na Twojego narzeczonego zależy od czynu, który popełnił, a także od tego, czy był już w Niemczech za takie przestępstwa karany. Jak długo do rozprawy trwał będzie areszt tymczasowy, zależy także od tego, czy Twój narzeczony przyznaje się do zarzucanego czynu, czy też zaprzecza. Jeśli się nie przyznaje, policja i prokuratura muszą dokładnie przygotować dowody i akt oskarżenia, co powoduje, że dochodzenie trwa dłużej, a jednocześnie podtrzymywany jest areszt tymczasowy. W każdym razie nie powinien robić, np. coś oświadczać bez wiedzy swojego obrońcy.

Spójrzcie na date ! a jak was interesuje to po tygodniu wyszedł z aresztu za kaucja i do dziś czekamy na sprawe iżprokuratura stwierdziła że mająważniejsze sprawy , pozdrawiam

Powrót