Areszt Śledczy w Bytomiu

• Autor wątku Autor wątku ota
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

ota

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
mam pytanie czy ktos sie nie orietuje co czy trzeba miec talon na paczke dla wieznia. bo zmienil sie dyrektor i nie wiem jak to teraz jest.dodam ze chodzi o skazanego a nie o aresztowanego.jak jest ktos kto wie jakie tam sa teraz reguly prosze o kontakt. :!: :!: :!: :!: z gory dziekuje!

Zmienił się dyrektor ale nie przepisy. W razie wątpliwości po prostu zadzwoń i zapytaj.

AŚ Bytom - Jak często jest wypiska pieniędzy

Witam

Mam pytanie, jak często jest wypiska wpłaconych pieniędzy dla aresztanta w Areszcie Śledczym w Bytomiu. A także mniej więcej jak długo dochodzą pieniądze do aresztu po wpłacie przez Przelew bankowy.

Z góry dziekuję za odpowiedź
Pozdrawiam
Adam

Re: AŚ Bytom - Jak często jest wypiska pieniędzy

Przelew bankowy zazwyczaj dochodzi na nastepny dzien, przelew robiony na poczcie jeden dzień dłużej...

Niby tak, ale "u nas" np tylko raz w tygodniu ktoś wybiera się do banku.

[cytat="wiolettaa":15bkvtc9]Przelew bankowy zazwyczaj dochodzi na nastepny dzien, przelew robiony na poczcie jeden dzień dłużej...[/cytat:15bkvtc9]

Ja wiem, ze przelew dochodzi w dwa dni ale chodzi mi o informacje jak czesto jest wypiska pieniędzy dla osadzonych. Mniej więcej jak długo to trwa i ile razy w miesiącu.

Pozdrawiam

zależy od regulaminu AŚ ale przeważnie 3razy w miesiącu jest wypiska i mozna robic zakupy w kantynie

Dodam jeszcze że osadzony nie dostaje pieniędzy do ręki

Hej mam pytanie bo mój były chłopak(to była pochopna decyzja dalej chcemy być razem) jest w zk w bytomiu i mam pytanie czy mogłabym mu wysłać list a w środku moje i nasze zdjęcie i parę słów od siebie? Dojdzie taki list? Proszę o pomoc bo na widzenie to póki co nie mam zbytnio co liczyć...

jest tymczasowo aresztowany czy skazany? Jesli tymczasowo aresztowany to odsylam do odpowiedniego tematu tj listy aresztowanego, jesli skazany to w AŚ w bytomiu nie robiia zadnego problemu. Ja przesylam zdjecia poleconym priorytetem i zawsze wszystkie Lobuz dostaje.

mam pytanie mój dobry znajomy odbył już połowę wyroku w areszcie śledczym w Bytomiu co on powinien zrobić żeby się starać o warunkowe zwolnienie np. za dobre zachowanie

Witam?
Chciałabym dowiedzieć się jak wyglądają widzenie bezdozorowe w AŚ Bytom? Dodam, że mój przyjaciel jest skazany, a nie tymczasowo aresztowany. Czy przed wejściem na takie widzenie trzeba to zgłośnić strażnikowi?

Jeszcze rok temu widzenia bezdozorowe w AŚ Bytom odbywały się w osobnym pomieszczeniu, w budynku administracji. Nie trzeba było zgłaszać tego strażnikowi, ponieważ On sam wiedział, że ma prowadzić osobę odwiedzającą w zupełnie innym kierunku niż resztę odwiedzających :cool:

Bardzo dziękuję za odpowiedź :). Jak w sobote się potwierdzi to napisze.

Mam pytanie moj kolega ma juz wyrok chciala bym go odwiedzic gdzie sie wchodzi na widzenia jak dlugo one trwaja i kiedy sie odbywaja dziekuje

maziaczek26 biuro przepustek znajduję się od strony ulicy Wrocławskiej. Po schodach do metalowych drzwi. SW zbiera tam chyba od 7:30 kartki na widzenia i wchodzi się turami. Po wyczytaniu nazwiska osadzonego idzie się pod bramę od strony ulicy Powstańców Warszawskich i tam SW czyta nazwiska. Wchodzisz do środka podając panom dowód, później telefony do budki za które otrzymujesz klucz do szafki. Chowasz wszystkie rzeczy, kontrola i na salę widzeń po schodach do góry. Bardziej szczegółowo się nie da... Widzenie trwa jak wszędzie 60 minut. Widzenia odbywają się w soboty i niedziele bez podziału alfabetycznego;)

witam.jak jest z paczkami w a.sl. bytom co ile mozna je dostarczac i jaka waga a przede wszystkim co mozna przekazac:?:

W każdym ZK, AŚ paczki do 5 kg. Wszystko w foliowych woreczkach, które ułatwiają sprawdzenie zawartości. Paczki z tego co pamiętam w okienku podawczym w dniu widzeń i do godziny 10 każdego dnia na bramie:D

Z tego co pamiętam na paczke musi być pudełko kartonowe.
Nie przyjmują gorących kubków, zupek chińskich multiwitamin rozpuszczalnych.

Powrót