ARESZT ŚLEDCZY WE WROCŁAWIU

• Autor wątku Autor wątku goscha1980
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: Areszt śledczy we wrocławiu

hajduczekkk napisał:
Jednego nie rozumiem dlaczego z aresztu śledczego ze Świebodzkiej przenoszą do aresztu śledczego na kleczkowską :( ?

Bo zmieniła się rejonizacja sądów.

Re: Areszt śledczy we wrocławiu

Jak ja szukam kogoś jak moge dostać informacje ze jest w tym aś . Czy dostane jakąś informacje PRZEZ TELEFON

Nie. A jeśli tak to będzie to złamanie prawa.

to jak sie moge dowiedzieć

Wystosuj oficjalne pismo z prośbą o udostępnienie danych. Wzór i informacje poszukaj na stronie Służba Więzienna

Jak wygląda wysyłanie paczki? Czy musze mieć jakaś zgode czy moge ją po prostu wysłać?

Witam, mój 19-to letni syn miał wyrok 1 rok w zawieszeniu na 3 lata niestety wyrok odwiesili i w czwartek przed świętami zatrzymali go obecnie przebywa na Świebodzkiej w areszcie. Nie wiem jak mam się za to wszystko zabrać jestem zielona w tych sprawach. Kiedy mogę go zobaczyć jak mam to załatwić? do kogo mam pisać o zgodę na widzenie? Z tego co się dowiedziałam z policji to wiem że jest na Świebodzkiej tymczasowo a potem mają go przewieźć do Strzelina. Jakie mam szanse zobaczyć go lub skontaktować się telefonicznie? Proszę o pomoc. Wiola.

wiola0210 napisał:
Jakie mam szanse zobaczyć go lub skontaktować się telefonicznie?

Syn zadzwoni - jeśli zechce. Jak zadzwoni to zapytasz go, czy chce się z Tobą widzieć. Jeśli zechce to albo poinformuje Cię kiedy sa widzenia i jakie są procedury albo nie będzie tego wiedział i wtedy poprosisz go, by się dowiedział. A sama w międzyczasie przeczytasz stosowne tematy na tym forum oraz zajrzysz na stronę internetową Służby Więziennej (gdzie są zamieszczone informacje dotyczące wszystkich jednostek penitencjarnych).

Dziękuję bardzo za informację, mam jeszcze pytanie jeśli syn jest już skazany to czy ja muszę mieć zgodę na widzenie przez prokuratora bo nie wiem ? Czy mogę jechać i go odwiedzić bez zgody prokuratury w dni wyznaczone. Dziękuję z góry za odpowiedzi. Wiola

wiola0210 napisał:
Dziękuję bardzo za informację, mam jeszcze pytanie jeśli syn jest już skazany to czy ja muszę mieć zgodę na widzenie przez prokuratora bo nie wiem ? Czy mogę jechać i go odwiedzić bez zgody prokuratury w dni wyznaczone. Dziękuję z góry za odpowiedzi. Wiola

Jeżeli Pani syn odbywa już karę to nie jest potrzebna zgoda.
W przypadku tymczasowego aresztowania zgodę musi wyrazić sąd lub prokurator. Pozdrawiam

Witam. Mam taki problem dziś dostałam zgodę na widzenie z moim narzeczonym przebywającym w areszcie śledczym na świebodzkiej, niestety prokurator na zawiadomieniu zgubił "a" na końcu nazwiska. Czy może to być problem przy wejściu na widzenie?

Witam, szukam pomocy. Mój narzeczony ma jutro trafić na świebodzki nic nie wiem, czy z wyrokiem czy tylko do rozprawy. Jak miałabyś ochotę to proszę daj znać, bo nie wiem jak mu pomóc. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji. A jestem zrozpaczona

witam jestem tu nowa mam pytanie prosbe o pomoc moj tomek mial kiedys 2 wyroki i zostaly one zamienione na jesen jako obroze.Wszystko przeszlo oki w listopadzie 2014 zostalo mu zciagniete i mial czyste konto. Nagle w srode 04.02.15 przyjezdza policja z MIEKINI zabieraja go do aresztu na Swiebodzka do wroclawia.My nie mielismy zadnych wezwan do stawienia sie.Po 2 dniach okazuje sie ze we dług papierow ktore oni maja on ma czyste konto,ale nie moga go wypuscic bo w sadzie w srodzie slaskiej maja burdel i zapomnieli zaznaczyc ze on juz kare odbyl BLAGAM POMOZCIE CO ROBIC

Jeżeli tak jest to niebawem wyjdzie.

tak juz sie dowiedzialam od doradzcy ze inteligenty z sadu nie umieja czytac wlasnych postanowien i nie wiedza ze polaczyli dwie kary i zamienili je na dozur elektroniczny

Ostatnia edycja:

Czy moglby mi ktos przyblizyć jak wszystko wygląda jeśli chodzi o areszt śledczy na Świebodzkiej we Wroclawiu? W jaki sposob mogę starać się o uzyskanie widzenia z chłopakiem (wiem, że może być ciężko, ponieważ nie jestem rodziną). Wiem, że trzeba zwrócić się do prokuratora o zgodę. Tylko problem jest taki, że ja zupelnie nic nie wiem, w gestii jakiej prokuratury się znajduje itp.. Będę wdzięczna za informacje

No my też nie wiemy w gestii jakiej prokuratury się znajduje twój chłopak.

Powrót