ARESZT ŚLEDCZY WE WROCŁAWIU

• Autor wątku Autor wątku goscha1980
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Re: Areszt śledczy we wrocławiu

przez telefon to nie bardzo chca powiedziec jakichkolwiek szczegolow ale jak trafi sie na "zyczliwego" rozmowce to powie przez telefon wiec niech najlepiej ktos z rodziny zadzwoni

Przez telefon nic Ci nie muszą powiedzieć, nawet czy dany skazany przebywa w tym zakladzie/areszcie, gdyż by ujawniali dane osobowe danego delikwenta nieznanej osobie. Jedynie rozmowa osobista. No chyba że ktoś Ci coś o skazanym powie..., no to będziesz miała szczęście :-)

w tym aś jest także zk i pewnie tam czeka na transport do innego zk..jeżeli jest skazany to pewnie będzie się starał z tobą skontaktować bo maja możliwość dzwonić 2 razy w tygodniu

tak wiem ,że czeka na transport a w jakie dni moa dzwonić.dzisiaj wysłałam mu karte telefoniczną ,a o tym że moge wysłac mu karte dowiedziałam się właśnie z tego forum.ja jestem zupełnie zielona w tych wszystkich sprawach.najgorzej że właśnie nie wiemy na ile został skazany.a czy może wie jak jest w sosnowcu bo tam mają go przenieść.była bym bardzo wdzięczna za wszystkie informacje.dziękuje bardzo wszystkim za pomoc.:)

a co konkretnie ciebie interesuje???
widzenia są tam w środy i piątki oraz w sobotę...
jeżeli chcesz się czego kol wiek dowiedzieć dzwon na wydział penitencjarny...jaki ma wyrok będzie musiał powiedzieć ci sam ..bo takiej informacji ci nie udzielą..

interesuje mnie dużo rzeczy.te widzenia to są w te dni we wrocławiu czy sosnowcu?nie wiem jak jest skazany to paczka żywnościowa też tylko raz na kwartał czy może częściej.jakie sa warunki we wrocławiu i sosnowcu.czy jak ma wyrok to moę chodzić jak często chce jak jestem wpisana przez niego na liste.co można dac do paczki bo czytałam ze z tym jest różnie.jest mi bardzo ciezko bo dzis jest dopiero 5dzień a z tego co wiem to miał do odsiadki 2 lata.dziękuje za pomoc:)

Paczka raz na kwartał niezależnie od jednostki.
Jak jest po wyroku i ma "zamek" to 2 widzenia w miesiącu. Chyba, że jest młodociany albo sprawuje pieczę nad dzieckiem do lat 15 to ma dodatkowe widzenie, czyli razem trzy w miesiącu, z tym, że młodociany ma tak po prostu dodatkowe, a sprawujący pieczę dodatkowe z dzieckiem.
Poczytaj też tutaj:
http://forumprawne.org/wieziennictwo/361-paczki-zywnosciowe-higieniczne.html
http://forumprawne.org/wieziennictwo/988-o-co-chodzi-z-tymi-grupami-w-zk-np-p1-p2-p3.html

Ostatnia edycja:

a ktoś może wie w jakie dni skazany może dzwonic w areszcie sledczym we wrocławiu?;)

Nie mozna dzwonic bedac w areszcie. A jezeli jest juz skazany, to nie wiem ;)

Moj obecnie przebywa w aś we Wrocławiu, przy ulicy Kleczkowskiej. Jak cos to pytać.

ja wyczytałam że jak się jest skazanym to można dzwonic mimo tego ze jest się w areszcie.mój skarbek czeka tam tylko na transport;)

No niby mozna, ale jak to jest we Wroclawiu to nie wiem, zapewne zadzwonilby gdyby mial mozliwosc ;)

można jak jest skazanym to może mój tam kiedyś był jako skazany...dzwonił co 2 dni.. bo oni jakoś oddziałami dzwonią jak będzie kolej jego oddziału i będzie miał kartę to na pewno zadzwoni....tam są oddziały dla aresztowanych i dla skazanych...

czy ktoś wie w jakich dniach i godzinach można dzwonić z Aresztu we Wrocławiu?Mój kotek ma już wyrok.:(

Comm..., Barbarze chodzi o to, kiedy osadzony może dzwonić:)

RE: Areszt śledczy we wrocławiu

barbarac80 napisał:
czy ktoś wie w jakich dniach i godzinach można dzwonić z Aresztu we Wrocławiu?Mój kotek ma już wyrok.:(

nie ma dni wyznaczonych na dzwonienie poniewaz wiezniowi w zaleznosci od pogdrupy przysluguje rozna czestotliwosc na korzystac z te,l
na zamku np moga dzwonic co 3 dzien, godziny do wyboru albo przed poludniem albo po realnie okolo 10-12 lub 16-17

Hej Dziewczyny..
Mój D. został kilka dni temu aresztowany. Bardzo to przezywam, pewnie jak kazda z Was :( Ale wiem ze nie moge sie poddac i musze dzialać. Jego Ojciec powiedzial ze mu nie pomoze, zostałam w zasadzie tylko ja i jego Mama..
Dzwonilysmy do Pani Prokurator, odwiedzić Go możemy dopiero za miesiąc..Jak to sie dzieje, że jedni dostają pozwolenie na widzenie juz odrazu, a inni musza czekac niewiadomo ile?? To wszystko zalezy od prokuratora prawda?...
Powiedzialam ze jestem konkubina, jego Mama potwierdzi to ze razem mieszkalismy, powiem tez ze staralismy sie o dziecko i jestem bardzo bliska mu osoba, mysle ze to wystarczy na "dowód" ze zylismy w konkubinacie?
Nie dostalismy jeszcze zadnego talonu, a zostal Aresztowany w krótkich spodenkach i marnej koszulce, chcialam mu cos przekazac, chociaz jakas bluze.. Czy jest taka mozliwosc bez zadnego talonu?
Przeczytalam juz wiele postow tutaj, znalazlam wiele cennych informacji na temat paczki zywieniowej. A co jesli chodzi o paczke z takimi rzeczami jak mydlo, pasta do zebow itd? Potrzebny jest na to jakis talon? Czy po prostu mam przygotowac paczke i tez przez paczkownie podac? Jaka moze byc jej zawartosc?
Prosze Pomóżcie.. Jest mi bardzo ciezko :( Musze jak najszybciej cos wskorac, poniewaz mój D. jak Go zabierali powiedzial tylko ze on drugiej odsiadki nie zniesie, ze sie powiesi.. ;( Wyslalam juz kilka listow, nie wiem co mam zrobic zeby mu jakos pomoc...
Prosze o odpowiedz...
3majcie sie cieplutko....

Moj dostał talon po trzech miesiacach. Nie martw sie, da sobie rade, pomoga mu :) Mojego aresztowali w samych spodenkach, bez koszulki i tam mu koledzy z celi wszytsko dali. Mozesz tez wysłac paczke zywnosciowa i wrzuc mu tyton(forma gotowki) takze jak bedzie potrzebowal czegos to sobie "kupi". Nie mozna nic dawac bez talonu.

Dziekuje Usazz..
Boże tak bardzo sie martwie... :( Mam nadzieje ze szybko uda mi sie cokolwiek zalatwic...
Mam jeszcze pytanie, czy któraś z Was próbowała "krzyczeć" do tymczasowo aresztowanego zza murów?

Powrót