areszt tymczasowy pomocy!!!!!!!!!!!!

• Autor wątku Autor wątku ktosia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

ktosia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam serdecznie!
Mieszkam na terenie Anglii.niedawno okazalo sie ze jestem poszukiwana za przestepstwo internetowe .chodzi o oszukanie ludzi na allegro.niemam z tym nic wspolnego natomiast wiem kto jeszcze mial dostep do mojego konta.rozmawialam ostatnio z prokuratorem prowadzacym moja sprawe i umowilam sie na przyjazd do kraju i wyjasnienie sprawy(podobno ma to zajac jeden dzien).Moje pytanie to ;czy moge byc tymczasowo aresztowana?i na jak dlugo?jakie sa szanse ze bede mogla od razu wracac do Anglii.Dodam ze niemam zamiaru sie ukrywac inaczej niedzwonilabym do prokuratora.Czy widzac ze ide na wspolprace moga mnie wyposcic po jednym dniu?Czy mozna przeprowadzic przesluchanie na terenie Anglii?Jezeli zostanie aresztowana strace wszystko , od dziecka, rodziny po dach nad glowa.Osoba ktora miala dostep do mojego konta allegro do niczego sie nie przyznaje tlumaczac ze nic niepamieta i niemoge liczyc ze potwierdzi wersje o mojej niweinnosci.Prosze o pomoc bo niewiem co mam zrobic. Pozdrawiam

Jeśli będziesz współpracować z prokuratorem (w szczególności będziesz do dyspozycji prokuratora stawiając się na czynności procesowe w Polsce) to ryzyko aresztu jest niewielkie. Bardziej prawdopodobny jest ewentualny zakaz opuszczania kraju (w razie postawienia Ci zarzutów i wówczas gdy będziesz w kraju).

BTW: Czy przypadkiem nie dublujesz tematu i swego konta na forum?
http://forumprawne.org/prawo-karne/52030-jestem-niewinna-pomocy.html

Jeśli tak, to niepotrzebnie naruszasz reguły tego forum.

Czy moge otrzymac ten zakaz wyjazdu z kraju?czy jest jakis sposob by poreczyc ze bede sie wstawiala na prokurature?podalam juz moj adres , nr. tel,oraz miejsce pobytu

To czy zostanie orzeczony jakikolwiek zakaz zależy od wszystkich okoliczności sprawy i decyzji prokuratora.

Mam jeszcze jedno pytanie.Czy moge zostac przesluchana na terenie uk?slyszalam ze mozna cos takiego zrobic na posterunku policji przy pomocy telefonu komorkowego

Witam ponownie!
Dowiedzialam sie ze niejestem juz swiadkiem a podejrzana.Czy ten fakt moze doprowadzic do aresztu tymczasowego?Co z zakazem wyjazdu zagranice?Czy w razie wydania zakazu wyjazdu zagranice moja mama moze poswiadczyc ze przyjade na kazde wezwanie(niemam majatku w polsce ktorym moge poreczyc)?????

ktosia napisał:
Dowiedzialam sie ze niejestem juz swiadkiem a podejrzana.Czy ten fakt moze doprowadzic do aresztu tymczasowego?Co z zakazem wyjazdu zagranice?
noo- osoba tymczasowo aresztowana ma zdecydowanie utrudniony wyjazd za granicę... :D

jak się nie stawisz to prędzej czy później cię zlapią...a wtedy tym gorzej dla ciebie bo nikt nie uwierzy ,że można ci zaufać na tyle żebyś odpowiadala z wolnej stopy...

Tak ale czy moge zostac zatrzymana jako podejrzana?czy jest wielka roznica w postepowaniu przez prokuratora jezeli nie jestem juz swiadkiem a podejrzana?prosze o konkretna odpowiedz bo niewiem juz sama co mam myslec
Dziekuje

Jest istotna różnica. Podejrzanego można np. tymczasowo aresztować.

nie jestem specjalistą ale jeżeli mogę Ci coś doradzić to zgłoś się do prokuratury jak najszybciej.Sama nie dawno byłam w takiej samej sytuacji tylko inne przestępstwo. Po przyjeździe sama się zgłosiłam i nie zatrzymano mnie.
A z tego co piszesz jesteś niewinna więc nie wiem czego się obawiasz.
Pozdrawaiam Monika

Powrót