Areszt w Niemczech, gdzie odbywa się karę?

• Autor wątku Autor wątku karlaro
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karlaro

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam serdecznie, mam pewien problem, z którym nie potrafię sobie do końca poradzić.
Na dzień dzisiejszy wiem tyle, że mój tato został zatrzymany (Frankfurt nad Menem) i będzie w areszcie do rozprawy. Niestety nic więcej nie wiem. Nie wiem kiedy sprawa ma się odbyć, nie wiem za co został zatrzymany. Jakiś czas temu został wymeldowany z mieszkania przez swoją eks, nie w tym jednak rzecz.
Sprawdzałam inne wątki związane z tym tematem, ale nie znalazłam tam ani pytania które mnie nurtuje, ani odpowiedzi, która ewentualnie mogłaby mi przybliżyć temat. Kiedy już dojdzie do jakiejkolwiek rozprawy i ewentualnie zostanie skazany na cokolwiek - w jaki sposób ma być odbywana kara? Wtedy tak jakby eksmisja do Polski i odbywanie kary tutaj? Czy odbyć karę można wtedy za granicą? Jestem w tych kwestiach kompletnie zielona i pomyślałam, że być może po raz kolejny ktoś z tego forum mi pomoże.
Pozdrawiam,
Karolina.

Hmm, nie wiedziałam, że to może mieć znaczenie. Mam pewne podejrzenie, ponieważ przed ostatnią wizytą w Polsce mówił, że dostał jakieś pismo z Urzędu Skarbowego. Myślę, że to może mieć jakiś związek, bo kilka miesięcy temu mówił mi o wpisaniu jakiegoś ID w papierach, niby że to zrobił, a teraz zapominając o tym znowu stwierdził że to chodzi o to i że nie trzeba sie martwić. Po czym poinformował mnie że to wcale nie o to chodziło, że źle zrozumiał - wiem, że nie zrozumiał źle, tylko coś kręcił. Więc może jakieś podatki czy coś.

Zeby za podatki trafic do wiezienia, to trzeba zrobic malwersacje na setki tysiecy euro

Dobra, czyli źle myślę. To już niestety nie wiem, mimo wszystko dziękuję za informacje!

Powrót