areszt w świdnicy ulica trybunalska16

• Autor wątku Autor wątku beata99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

beata99

Użytkownik
Odpowiedzi
58
chciała bym się dowiedzieć o warunkach panujących w tym że areszcie , i jak mogę się dowiedzieć czegokolwiek o mężu który tam przebywa jako tym czasowo aresztowany

kurczę a kiedy sprawa się może odbyć?według mnie nie wiem na co prokuratorka czeka skoro mają dowody itd jak długo jeszcze musze czekać na widzenie

mam wielką proźbę kto wie jak wygląda widzenie przez plekse w świdnickim areszcie na trybunalskiej dla tymczasowo aresztowanego?

aha i czy moge tam zrobić zakupy ?dla mojego męża czy nie wolno?jak to wygląda wszystko pomóżcie,,,

Proszę nie pisać poste pod postem - używamy opcji "edytuj"

Ostatnią edycję dokonał moderator:
beata99 napisał:
aha i czy moge tam zrobić zakupy ?dla mojego męża czy nie wolno?jak to wygląda wszystko pomóżcie,,,
Widzenie w sposób uniemożliwjający bezpośredni kontakt polega na tym, że osadzony i osoby odwiedzające są po dwóch stronach tej tzw pleksy i nie mogą się z z sobą w żaden sposób kontaktować fizycznie. Rozmowa najczęściej jest prowadzona przez słuchawkę telefoniczną. Osoby są obserwowane przez strażnika. W większości więzień zezwala się na dokonanie zakupów w tzw więziennej kantynie, ale nie mam pewności czy tak jest również w Świdnicy. Na pewno nie pozwolą Ci wnieść zakupów zrobionych poza więzieniem, chyba że będzie to przysługująca każdemu raz na kwartał paczka żywnościowa, o wadze do 5 kg. Zaznaczam, że nie znam realiów panujących w AŚ Swidnica. To co napisałem dotyczy ogólnych zasad stosowanych w ZK i AŚ. Najlepiej jak dopytasz telefonicznie u źródła. Czy to Twoje pierwsze widzenie od stycznia???

Ostatnia edycja:
Recedes to w ogóle moje 1 widzenie od prawie 8 mies odkąd go zamknęli---- wcześniej prokuratorka złośliwie odmawiała widzeń...:mad:mimo że niemal błagałam o to..17go lipca na sprawie odmówiłam składania zeznań...i przyznano mi widzenie ale w sposób uniemożliwiający bezpośredni kontakt z mężem--czemu tak?może mieć na to wpływ że po sprawie poszłam do sekretariatu napisałam podanie o widzenie ale nie określiłam jakie z tych nerwów..czy skoro sędzia dał takie to zawsze do końca będzie tak dawał?czy np..następne może dać nam przy stoliku..jak to jest??wybacz jeśli nie pisze w odpowiednim miejscu:(

Może dać przy stoliku. Organ każdorazowo określa sposób realizacji widzenia.

Powrót