B
beata99
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 58
chciała bym się dowiedzieć o warunkach panujących w tym że areszcie , i jak mogę się dowiedzieć czegokolwiek o mężu który tam przebywa jako tym czasowo aresztowany
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Widzenie w sposób uniemożliwjający bezpośredni kontakt polega na tym, że osadzony i osoby odwiedzające są po dwóch stronach tej tzw pleksy i nie mogą się z z sobą w żaden sposób kontaktować fizycznie. Rozmowa najczęściej jest prowadzona przez słuchawkę telefoniczną. Osoby są obserwowane przez strażnika. W większości więzień zezwala się na dokonanie zakupów w tzw więziennej kantynie, ale nie mam pewności czy tak jest również w Świdnicy. Na pewno nie pozwolą Ci wnieść zakupów zrobionych poza więzieniem, chyba że będzie to przysługująca każdemu raz na kwartał paczka żywnościowa, o wadze do 5 kg. Zaznaczam, że nie znam realiów panujących w AŚ Swidnica. To co napisałem dotyczy ogólnych zasad stosowanych w ZK i AŚ. Najlepiej jak dopytasz telefonicznie u źródła. Czy to Twoje pierwsze widzenie od stycznia???beata99 napisał:aha i czy moge tam zrobić zakupy ?dla mojego męża czy nie wolno?jak to wygląda wszystko pomóżcie,,,