art 18 & 3 kk w zw.z.art 297 & 1kk

• Autor wątku Autor wątku romek.atomek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

romek.atomek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
witam jestem oskarzony o pomocnictwo z tego art co wyzej pomawia mnie kobieta ktora twierdzi ze 20.10 spotkal mnie i zaproponowalem jej kredyt kserowalem dokumenty i podawalem nazwe firmy w ktorej miala pracowac i mialem wziosc od niej za to pieniadze i dnia 22.10 ona zostala zatrzymana za probe wylodzenia kredytu .w dniu 22.10 widzilem ja pierwszy raz w zyci i pomawia mnie ze to ja . m,ysle ze trzeba ja wezwac jak swiadka i udowodnic ze jest swiadkiem niewiarygodnym jest karana 3 razy i teraz ma okres proby 2 lata na okres 5 lat , mysle ze w dniu 20.10 w ktorym twierdzi ze z niam sie sptkalem bylem gdzie indziej ok 10 km na terenia miasta dobrym by bylo wziecie logowanie mojego tel abonament w bts
co otym myslicie za wszystkie rady i opinie dziekuje

1) 10 km to samochodem parę minut...- żaden argument....

2) to że ktoś był wcześniej karany nie oznacza ,że tylko z tego powodu jest niewiarygodny... niektóre gangi zostały rozbite przez zeznania takich właśnie karanych przestępców...

3) w toku postępowania o ile zostaną ci postawione zarzuty masz prawo składać wnioski dowodowe jakie chcesz...

4)i coś mi się nie chce wierzyć ,że kobieta którą jak twierdzisz widziałeś pierwszy raz w życiu nagle cię pomawia..., zna twoje dane ..itp...

1 . 20.10 bylem ok 10 km gdzie indziej niiz ta kobieta zeznal bylem w domu dlate nie bylem gdzie ona twierdzi dlatego chcialem wziasc bts mojego logowania tel
3 .mam juz sprawe w sadzie jestem oskarzony ( wszyscy jestesmy oskarzeni)
4 . zostale z niam zatrzymany w dniu 22.10 i pomawia mnie ze to ja .nieznala nawed mojego imienia , pojechalem z 3 osobami tamte 2 osoby twierdza ze ja nic jej nie dawalem ona ze ja 22.10 dawalem jej zaswiadczenie o zatrudnieniu (razem jechalismy w 4)
2 osoby twierdz ze wsiadlem na ulicy j.pawla a ona ze na ulicy targowej spotalismy sie i dalem jej zaswiadczenie o zatrudnieniu
oczywiscie to wszystko bylo zeznawane jako wyjasnienie zostalismy zatrzymani teraz bede wzywal ich wszystkich do sadu jako swiadkow
rozumie juz markiz32:mad:

1) ty chyba nawet nie wiesz co to jest BTS.... skoro uwazasz zę cię to umiewinni...

2) to ,że telefon loguje się skądś nie oznacza ,że ty tam byłeś... , jeśli ja zostawię telefon u kumpla w Szczecinie i wrócę do Warszawy oznacza to ,że jesstem w Szczecinie?

3) Sąd oceni komu dać wiarę.... czy jej czy tobie...

wiem co to bts stacja przekaznikowa telefoni komorkowej nie jest to dowod uniwiniajacy ale z tego co wiem prokuratura bierze takie logowania jako dowod oskarzenia wiec dlaczego nie moze byc to dowod obrony
.powiem tak od tylu o 11.15 bylismy w nowym dworze mazowieckim (30-40 minut ok dojazd ) 10.30 wsiadlem to tego samochodu na j.pawla o 9.50 wyszedlem z domu z ul nowogrodzkiej wyplacalem kaske z bankomatu (mam potwierdzenie z banku data godzina i czas ) bylem z konkubina w sklepie potem poszlismy spotkac sie z moim znajomym ktory poznal z tymi osobami z ktorymi pojechalem do nowego dworu . a ta kobieta twierdzi ze spotkal sie zemna na bazarze i pojechalismy do nowego dworu .chlopak ktory kierowal twierdzi ze pierwszy raz mnie widzial jak przyszedlam z tym co mnie poznal z nimi . w nowym dworze zostalem zatrzymany z tel kom abanament play czyli jak mialem tel przysobie to jezeli bylem na bazerze rozyckiego powinien sie tel zalogowac na targowej 37( na przeciwko rorzyckiego) jest nadajnik play , jezeli takiego logowania tam nie bedzie to znaczy sie ze mnie tam nie bylo chyba logiczne wiem pan powie ze tel mog byc wyloczony ale to ze byl wyloczony tez moze pokazac logowanie bts bo po wloczeniu szuka stacji bazowej i sie loguje

tak wiem z sad oceni czy dac jej czy mi ale mam 2 swiadkow ktorzy mowia co innego niz ta kobieta niestety w jej zeznaniach w prokuratoze sa ogolniki na zapytanie jak ja sie nazywam mowi ze niewie jest z lodzi to co na bazarek przyjechal z zakupy jej rodzina jeden z zatrzymanych wziol taki kredyt 2 miesiace wczesniej przez to same biuro posrednictwa kredytowe zeznal ze zalatwil mu czlowiek ktorego widzial czesto na bazarze ( ale mnie widzial 1 raz w zyciu w 22.10 )i ma do niego nr tel w ksiazce tel itp
na pytanie dleczego on jechal z nami ona odpowiada ze mial wysiasc na dworcu centralnym i jechac do niemiec po auto aon ze jechal odac pieniadze do banku ale do banku nie poszedl itp

powiem tak upierani sie i ciogle mowienie ze mnie tam nie bylo nic nieda trzeb szukac inych zeczy ktore uprawdopodobnia moje zeznana , Należy pamiętać, iż w przypadku procesu karnego obowiązuje zasada, iż wątpliwości działają na korzyść oskarżonego

witam co Pan MARKIZ32 ma na ten temat do powiedzenia ?

Powrót