art 216 i 217 kk - prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku Hestia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hestia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
przeciwko mojej corce Sąd Rodzinny wszczął postępowanie wyjaśniające o to ze dopuściła się czynu karalnego z art 217 kk (szarpanie za włosy i uderzenie w twarz).
Fakt jest taki ze uderzyła w głowe a nie twarz pokrzywdzoną ale po tym jak ona zwyzywała ja od "róznych".
Tym samym naruszyła nietykalność cielesną innej małoletniej.
Czy powinienem wziąc prawnika przed taką rozprawą ? Czy postępownie moze doprowadzić do ugody ? w końcu gdyby nie zaczepka ustna ze strony pokrzywdzonej to pewnie nie doszłoby do szarpania za włosy.
Czy ma ktoś jakiś pomysł ? bardzo prosze o pomoc

Córka ma ponizej 17 lat?

tak, ma 15 lat, koczy za pare dni

Bardzo dziekuję za pomoc.
Mam jeszcze pytanie : czy nie powinno się złozyć doniesienia o tym ze tamta dziewczyna wyzywała córkę publicznie od " k....ew" i "dzi.....ek " ?
Czy może mamy wziąc na rozprawę prawnika ?
Wydaje mi się ze sprawa powinna zostać przez Sąd umorzona tak jak sugerował przesłuchujący moja córkę Sedzia ale jak widzę nie jest tak.
Raz jeszcze dziekuję za podpowiedź

Tzn może Pani podnosić te okoliczności swoistej prowokacji podczas postępowania, niewątpliwie ma to wpływ na społeczną szkodliwość czynu.

Witam
powieśiłysmy u sasiada na ogrodzeniiu niemooralny plakat(usługi erotyczn,porady i dorady intymne),a teraz on podał to na policje...co nam grozi za ten czyn...??musze dodać,że on takrze nie był w stosunku do nas fair.Wymyslił sobie równiez jakis list niby o jeego córce,nie wiemy co jest w nim zawarte,lecz to nie my zrobiłysmy!
HELPPPPPP.. :roll: :evil: :evil:

Powrót