C
cubituss23
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Cześc, mam pytanie:
Ale najpierw krótkie wprowadzenie.
Rozpocząłem prace w pewnej polskiej firmie w 99 roku, moja kariera zakończyła sie w grudniu 2004 roku, zostałem zwolniony po pięciu za latach za nie wypełnianie swoich obowiązków należycie (cóż po pięciu latach
) W listopadzie 2006 roku wyjechałem za granicę gdzie obecnie przebywam. Czyli całkowity czas od zakończenia mojej pracy w polsce to 3 lata i 3 miesące. Około miesiąc temu moim rodzicom została złożona wizyta pana uprzejmego policjata który zaczął zadawać pytania natomiast na pytanie ze strony moich rodziców : w czym rzecz tenże uprzejmy człowiek powiedział tylko że państwa syn będzie poszukiwany. Dalej mój ojciec otrzymał wezwanie na policję w roli świadka jestem oskarżony z art. 284 kk, na podstawie przywłaszczenie pieniędzy od klientów tytułem podatku VAT, który miał zostac wpłacony do kasy firmy oraz kilka innych drobiazgów jak np. nie terminowe rozliczanie napraw gwarancyjnych. Sytuacja o tyle mnie zastanawia iz w styczniu tego roku przybywałem w naszym kraju przez ponad tydzień bowiem mój pracodawca zarządał ode mnie wypisu z rejestru karnego. Ba, na dokumencie tym nie widnieje rzaden wpis na temat iż by był karany.
Czy czas który upłynął od początku tej sprawy nie jest zbyt długim oresem czasu aby teraz rozpoczynac takie działania, i jakie są konsekwencje mojego przebywania za granicą.
Nadmienie że jedyną rzeczą w tej sprawie jaką wie mój ojciec jest to że podczas zwolnienia mnie mój kierownik nazwał mnie skurwysynem
Proszę o pilną odpowiedz jakie mam podjąc kroki w tej sprawie
Ale najpierw krótkie wprowadzenie.
Rozpocząłem prace w pewnej polskiej firmie w 99 roku, moja kariera zakończyła sie w grudniu 2004 roku, zostałem zwolniony po pięciu za latach za nie wypełnianie swoich obowiązków należycie (cóż po pięciu latach
Czy czas który upłynął od początku tej sprawy nie jest zbyt długim oresem czasu aby teraz rozpoczynac takie działania, i jakie są konsekwencje mojego przebywania za granicą.
Nadmienie że jedyną rzeczą w tej sprawie jaką wie mój ojciec jest to że podczas zwolnienia mnie mój kierownik nazwał mnie skurwysynem
Proszę o pilną odpowiedz jakie mam podjąc kroki w tej sprawie