art 284 par 1

• Autor wątku Autor wątku paplinka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paplinka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, zostałam oskarżona przez 2 wierzycieli o przywłaszczenie pieniędzy. Stało się tak,że mój niedoszły mąż, z którym prowadziłam firmę-wyprowadził z firmowego konta nasze pieniądze przez co nie mogłam opłacić faktur,które wystawili mi 2 kontrahenci. Spowodowało to również utratę płynności finansowej firmy. Niestety-firma i wszystko co z nią związane jest na moje nazwisko, z "niedoszłym" mężem od razu sie rozstałam, na Policji powiedzieli,że skoro znał pin do mojej karty bankomatowej to ja za wszystko odpowiadam. Nie podawałam mu pin-u i nie mam pojęcia skąd on go znał. W każdym razie jestem teraz podejrzana z art 284 par 1 przy czym nie wiem co on zrobił z tymi pieniędzmi, kiedy doszło między nami do kłótni -pobił mnie, zadzwoniłam na Policję i teraz on przebywa w Zakładzie Karnym. Jednak kradzieży pieniędzy z konta nie jestem w stanie mu udowodnić. Póki co =staram się od pół roku podnieść,ale jeszcze nie jestem w stanie spłacić moich wierzycieli. Co mi za to grozi? Nigdy nie byłam karana, prowadziłam biznes uczciwie i zawsze miałam dobrą opinię....do czasu kiedy nie mogłam zapłacić tych 2 faktur. Dodam,że jak tylko zorientowałam się w czym rzecz-zaprzestałam dalszej działalności polegającej na kupowaniu usług gdyż wiedziałam,że nie będę w stanie za nie zapłacić, nie chciałam nikogo oszukiwać. Proszę o radę co mogę zrobić. Czy adwokat jest mi potrzebny?

co ci grozi masz napisane w treści art. 284 &1 KK +dodatkowo oczywiście pokrycie strat pokrzywdzonych...+ewentualna grzywna +pokrycie kosztów postępowania

a coś więcej? Nawet nie wiem jak się zachować podczas przesłuchania....

[cytat="paplinka"]Nawet nie wiem jak się zachować podczas przesłuchania....[/cytat]

grzecznie ,kulturalnie...,spokojnie...:)

...czy zamkną mnie? Nigdy nie miałam konfliktów z prawem a jak nie będę mogła pracować to nigdy nie zacznę spłacać moich wierzycieli! Jak sąd podchodzi do takich spraw? Czy da mi jakąś szansę?

Powrót