art.286 par.1 kk

• Autor wątku Autor wątku wujekmaciej
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wujekmaciej

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
witam serdecznie!
nie wiem czy zadaje pytanie w odpowiednim dziale, ale...
...toczy się przeciwko mnie postępowanie z art. 286 kk i chciałbym sie dowiedzieć czy w przypadku skazania (nie przyznałem się dobrowolnie do winy) mogę otrzymać karę pozbawienia wolności czy tylko karę w zawieszeniu. nigdy wcześniej nie byłem za nic karany. z góry dziękuję za odpowiedz.
pozdrawiam!

Taką albo taką, to zależy od konkretnego przypadku. Jakbyś był karany miałbyś dużą szansę na karę bez zawiasów. Co nie znaczy, że jak do tej pory nie byłeś karany (tzn. nie złapali cię) to dostaniesz zawiasy.

Posiedzi trochę to mu się odechce kryć kogokolwiek.... Areszt to nie jest fajne miejsce dla młodego chłopaka, z wiadomych względów.

dzięki za info. nie za bardzo rozumiem tylko twój drugi post (to do mnie ?). a na jaką karę jest większe prawdopodobieństwo ??

co do drugiego postu, to źle się wkleił , nie wiem czmeu, to nie do ciebie, miał być winnym wątku.

nie wiem na jaką jest większe, to takie zwykłe zgadywanie. Zależy co zrobiłeś, w jaki sposób, cyz szkoda naprawiona, kim jesteś (osobowość, wygląd nawet ma znaczenie)...

Powrót