R
remes127
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
witam wszystkich serdecznie..
pisze tutaj poniewaz chcialbym zeby ktos zyczliwy poradzil mi co mam zrobic..
sytuacja miala miejsce bodajze 3 lata temu (jak nie wiecej).. mlody i glupi wraz z kolega sprzedalismy na aukcji przedmiot..wzielismy za niego pieniadze.. ale nie wyslalismy go..
pieniadze wplynely na moje konto... rowniez z mojego konta mailowego zostalo zalozone konto na serwisie aukcyjnym z fikcyjnymi danymi.. i zadowoleni myslelismy ze udalo sie nam.. jednakze po tych latach policja sie odezwala.. kolega wyjechal dawno za granice.. nie znam nawet jego nazwiska.. ogolnie zostalem z tym sam.. na policji sklamalem.. powiedzialem ze udostepnilem tylko numer konta koledze i ze nie wiem o co chodzi... mialem sprawe w sadzie grodzkim.. gdzie powiedzialem to samo.. sad sprawdzal to rok czasu.. i teraz dostalem wezwanie do sadu rejonowego.. ale juz wydzial karny ;(
jest mi strasznie glupio.. bylem mlody i glupi.. potrzebowalem pieniedzy.. suma moze nie jest ogromna.. bo 360zl.. ale mimo to okropnie sie boje.. ;(
pieniadze po pierwszej sprawie w sadzie grodzkim przelalem poszkodawnemu na konto..
wiem ze grozi za to od 6mcy wiezienia do 8lat..;( czyli 6mcy dostane na pewno.. ale przeciez sklamalem.. nie wiem co jest teraz gorsze.. przyznac sie.. czy ciagnac klamstwo.. ?
prosze mnie zle nie zrozumiec.. okropnie mi wstyd.. ale stalo sie.. studiuje..znalazlem ciekawa prace.. nigdy nie bylem karany.. nigdy nie zrobilem nic zlego.. nigdy nie bylem w sadzie .. na policji.. boje sie ze zostane skazany.. ;(
1.czy sa duze szanse na to ze pojde do wiezienia ??
2.czy jak zostane skazany zabiora mnie od razu.. nie bede mogl wrocic do domu?
3.czy mozna od wyroku skazujacego sie odwolac.. ew zaplacic grzywne.. ?
(wiem ze to przestepstwo.. ale drobno.. szczeniece.. eh.. )
4.czy nawet jesli dostane grzywne.. oczywiscie koszta sadowe.. to bede mogl poprosic o umorzenie kosztow.. ? wykazujac swoje zarobki .. i wydatki.. ?(jestem na stazu.. mieszkam sam.. place duzo za szkole.. rodzice mi pomagaja.. )
Prosze bardzo o pomoc... wiem ze polska to kraj w ktorym ludzie za drobniejsze przestepstwa ida do wiezienia a ludzie ktorzy zabijaja chodza po swiecie bezkarnie..
czy za to ze sklamalem bede osadzony surowiej.. ? balem sie.. dlatego tak postapilem..
dziekuje z gory za odpowiedz.. pozdrawiam..
pisze tutaj poniewaz chcialbym zeby ktos zyczliwy poradzil mi co mam zrobic..
sytuacja miala miejsce bodajze 3 lata temu (jak nie wiecej).. mlody i glupi wraz z kolega sprzedalismy na aukcji przedmiot..wzielismy za niego pieniadze.. ale nie wyslalismy go..
jest mi strasznie glupio.. bylem mlody i glupi.. potrzebowalem pieniedzy.. suma moze nie jest ogromna.. bo 360zl.. ale mimo to okropnie sie boje.. ;(
pieniadze po pierwszej sprawie w sadzie grodzkim przelalem poszkodawnemu na konto..
wiem ze grozi za to od 6mcy wiezienia do 8lat..;( czyli 6mcy dostane na pewno.. ale przeciez sklamalem.. nie wiem co jest teraz gorsze.. przyznac sie.. czy ciagnac klamstwo.. ?
prosze mnie zle nie zrozumiec.. okropnie mi wstyd.. ale stalo sie.. studiuje..znalazlem ciekawa prace.. nigdy nie bylem karany.. nigdy nie zrobilem nic zlego.. nigdy nie bylem w sadzie .. na policji.. boje sie ze zostane skazany.. ;(
1.czy sa duze szanse na to ze pojde do wiezienia ??
2.czy jak zostane skazany zabiora mnie od razu.. nie bede mogl wrocic do domu?
3.czy mozna od wyroku skazujacego sie odwolac.. ew zaplacic grzywne.. ?
(wiem ze to przestepstwo.. ale drobno.. szczeniece.. eh.. )
4.czy nawet jesli dostane grzywne.. oczywiscie koszta sadowe.. to bede mogl poprosic o umorzenie kosztow.. ? wykazujac swoje zarobki .. i wydatki.. ?(jestem na stazu.. mieszkam sam.. place duzo za szkole.. rodzice mi pomagaja.. )
Prosze bardzo o pomoc... wiem ze polska to kraj w ktorym ludzie za drobniejsze przestepstwa ida do wiezienia a ludzie ktorzy zabijaja chodza po swiecie bezkarnie..
czy za to ze sklamalem bede osadzony surowiej.. ? balem sie.. dlatego tak postapilem..
dziekuje z gory za odpowiedz.. pozdrawiam..