AŚ Gdańsk

• Autor wątku Autor wątku Sollka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ewentualnie np. ksiązki do nauki języka ( czy trzeba miec zgodę )

milotsport, jeśli chodzi o TV, to polecam się wstrzymać, bo być może trafisz do celi, gdzie TV , czy czajnik już są. Wierz mi, na Kurkowej większość celi ( więźniów) to ma:). A jeśli nie- to, dostaniesz na to zgodę i rodzina Ci przyniesie. Co do kart, to można w kantynie nabyć karty telefoniczne Do Gadania i Telegrosik. Może Ci to tez kupić osoba odwiedzająca w kantynie na widzeniu, tak jak i tytoń, czy kosmetyki. .Co do "wyprawki" na pobyt tam mogę Ci udzielić info później, jak Mój wróci z pracy- on wyszedł z Kurkowej miesiąc temu. Ale polecam zadzwonić po prostu na Kurkową, oni tam nie gryzą, udzielą Ci wszelkiej informacji.:)

Domyślam się że w większości celi sa tv, myślę już na zapas jak będę z kimś kto np. za 4 miesiace albo poł roku wyjdzie i zabierze tv, to zanim dostane zgode itp to słyszalem ze to troche trwa. Dlatego zastanawiam się czy nie miec tv, czajnika od razu ze sobą i np. zostawic na magazynie. Bo u mnie odwiedziny raczej będą żadkością. W każdym razie w poniedziałek zadzwonie i się dowiem. Dzieki za wszelakie info.

witam. czy ktoś posiada informacje jak wygladaja teraz wokandy na kurkowej? ponoc zmienił sie sedzia i teraz łatwiej o wyjscie

Początkująca27 jutro mój S będzie dzwonił to będę miała najnowsze wiadomości bo w minioną środę miał właśnie wokandę.

Sędzia się faktycznie zmienił ale mój S nie dostał warunowego, napisał zażalenie i zobaczymy co z tego wyjdzie dalej, razem z nim stawało 8 czy 9 i tylko 2 wyszło

jednak nie wyszedl...to była jego trzecia i ostatnia wokanda w maju ma koniec kary. opinie ma idealna poparcie dyrektora pracuje wnioski nagrodowe tak sie staral, a wszystko przez to ze ma wyrok za prowadzenie pod wplywem ale nie spowodowal zadnego wypadku nawet przepisu nie zlamal poprostu rutynowa kontrola.gdyby nie byla naglasniana sprawa pijanych kierowcow to pewnie by go puscili.a prokuratorka na koniec stwierdzila ze wogole nie powinien wyjsc eh

Nie wiem czy warto, mój S napisał ale ja już nie wierzę, że to coś da. Ten świat " za murem" rządzi się swoimi prawami. Mój do końca wyroku ma jeszcze 7 miesięcy, to była jego pierwsza wokanda, tak na nią liczyłam a tu zonk...

eh niestety pozostaje czekac czekac czekac ;p oby było warto

dokładnie...ja się cały czas zastanawiam jak mój S odwdzięczy mi się za to czekanie, teraz w listach pięknie pisze ale po wyjściu mogę usłyszeć, że nie ma pewności co ja robiłam jak jego nie było...zobaczymy
początkująca27 skąd jesteś?

czesc:) Mam pytanie odnosnie widzen w aś na kurkowej.czy to jest jakos z gory regulowane prawnie ze widzenie odbywa sie po np 2 tygodniach?czy zalezy to od AŚ czy poprostu dobra wola prokuratora?

Witam serdecznie . Jestem w tym temacie zupełnie nowa. Szukam wszędzie na forum odpowiedzi na moje pytanie lecz nie znalazłam , bynajmniej na czas aktualny. Mój partner odsiaduje wyrok 22 mc , jest na Kurkowej właśnie. Zgłosił się grzecznie sam. Złożył wniosek o prace i zostanie już tam z tego co nam wiadomo. Ale do rzeczy , wszędzie czytam ze na kurkowej nie ma przepustek. Partner twierdzi ze są ( sam jest 3 tyg dopiero wiec to nie nasze doświadczenie) czy mogłabym uzyskać jakoś aktualna informacje co do tego tematu :/

A dlaczego ma nie być? Tam jakieś inne przepisy obowiązują? Wolne Miasto Gdańsk czy co?

Przewertowałam forum co do tych przepustek właśnie tam i każdego odpowiedz jest ze na Kurkowej nie ma przepustek bo to areszt. Dlatego tez pytam . A tak jak pisałam nie mam żadnej wiedzy .

Istotnym jest powód przebywania w areszcie osoby skazanej. Nie można twierdzić, że "w aresztach nie ma przepustek" - jest to oczywista nieprawda.

Powrót