AŚ Gdańsk

• Autor wątku Autor wątku Sollka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
a ja znam taki przypadek (mowa o kurkowej), że ziomek czekał blisko 4 miesiace, a za 1,5 wyfrunął na pwz:mad:

no niestety tam nie jest za ciekawie przynajmniej moim zdaniem raz byliśmy ok 30 min sami na sali bo miałam dłuższe widzenie to specjalnie mojego G prowokowali i jakieś zbędene komentarze w moją strone słali już miała ochote im pocisnąć ale....:mad:

Czy ktoś orientuje się czy w w AŚ w Gdańsku trzeba mieć pozwolenie na książki, gazety i krzyzówki??
Z góry dziękuję za odp.

Ja wnosiłam gazety i krzyżówki bez żadnej zgody. Nie wiem jak jest z książkami i nie wiem czy to nie zależy od tego czy jest jeszcze na sankcji czy juz po wyroku. Zależy jeszcze na jaka zmianę trafisz...

Dzięki INES :)
On jest na sankcji. A Ty wnosiłaś w/w na widzenie?? Czy to należy zostawić na bramie?Najbardziej mi zależy na tym by mu w jakiś sposób dostarczyć książkę i nie nie wiem czy mam ją wysłać czy lepiej przy okazji widzenia zostawić..
Twój był tam no oddziale AŚ czy ZK?
Orientujesz się może jak tam jest jeżeli chodzi o kontaktowanie się z wychowawcami? Dzięki za odp.

Witam! co do kontaktów z wychowawcami to telefonicznie nie udzielają żadnych informacji najlepiej umówić sie taelefonicznie na spotkanie bo jak byłam u męża na widzeniu mimo iż jade 400 km to nie znależli dle mnie czasu aby porozmawiać:mad:co do książek to ja osobiście niewiem ponieważ mój mąż bierze z biblioteki więziennej a gazety ma od ninych ziomków chyba że te dla dorosłuch to mu wysyłałam:) Pozdrawiam

a czy ktos moze wie czy jezeli moj facet siedzi w areszcie sledczym w gdansku na kurkowej i ma sygnature sprawy z wydzialem V a to prokuratura apelacyjna wydzial zamiejscowy w Sopocie przy czym poza tym wydzialem wszystkie pozostale znajduja sie normalnie w gdansku to na jaki adres prokuratury wysylac korespondencje zeby jak najszybciej ocenzurowana wrocila do aresztu na kurkowej?????? do gdanska czy do sopotu?

Myślę ze na ten sopocki adres.
Jak wyślesz do Gdańska to i tak będzie musiał ten list trafić do wydziału V w sopocie co wydłuży czas dojścia i cenzury.

Witam, czy ktoś może mi udzielić odpowiedzi na pytanie jak wygląda sprawa z dostarczeniem niezbędnych rzeczy osobie dopiero co aresztowanej (pierwsze dni po aresztowaniu) typu: środki kosmetyczne, bielizna? Od pani prokurator dostałam radę, by zanieść to strażnikom, ale nie wolno przynosić żywności. Na miejscu okazało się, że jest inaczej- podobno żywność można a środki higieniczne (maszynki, krem do golenia, pasta i szczotka do zębów, itp.) są tam już z przydziału. Jaka jest prawda?

Nie chodziło mi o paczki na talon, o tych wiem, ze można dostać po miesiącu. Pytałam o te mniej oficjalne paczki, ale najwyraźniej Pani Prokurator albo zorientowana nie była radząc podrzucić kosmetyki i bieliznę w pierwszych dniach po osadzeniu na bramę, albo trafiłam na niewłaściwą zmianę, bo co do żywności to podobno jest taka opcja bez talonu do 5 kg a bieliznę i kosmetyki dostaje się tam. Mam jeszcze pytanko czy ktoś wie jak wygląda plan dnia na Kurkowej (godziny posiłków, apele,...) ?

tak paczke żywnościowe przysługuje Ci go 5 kg raz na 3 miesiące a co do innych żeczy to musisz mieć talon baz tago nie przekarzesz cgyba że akupisz w kantynie ale nie pamiam czy tam były śodki higieny.Apae 1 jest chyba 6 albo 6 30 potem śniadanko ok 7 obiad 12 30 a 13 jeżeli chodzi o spacery to zależy od zmieny raz mają o 8 innym razem o 10 i olacja ok 17 z

kolacja ok 17 a świetlica to też zależy od zmainy jedni zrobią rano inni po objedzie :)

poproszę o używanie funkcji "edytuj" (czyli nie piszemy posta jednego po drugim), do tego bardziej stanowczo proszę o troszkę uważniejsze naciskanie literek na klawiaturze - szanuj czytelnika! - f

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dzięki serdeczne za info :) Od mojego faceta dostałam pierwszy list dopiero, więc chciałabym więcej już wiedzieć o jego życiu :) Ciekawa jestem tylko czemu dostać się do biblioteki tam tak ciężko. Może tam tak "koty" mają, hmm...

nie teraz biblioteka jest w remoncie i niewiadomo kiedy sie skończyi dla tego jest problem o ile na "N" i na normalnym oddziale jest ta sama bo mojego prznieśli na "N":(

margarita1978 z tego co mi mowi moj m to zeby sie gdzies dostac to jest katastwofa.Np.on zeby isc do kantyny musial prosic chyba tydzien.a zeby dostac sie do telefonu to pisze codziennie prosby.z tego co ja wiem to skazanemu przysluguje co drugi dzien telefon na 10 minut a on jak zadzwoni 2 razy w tygodniu po 3-5 minut to jest swieto.Ta kurkowa jest straszna klawisze łaske wielka robia.Najgorszy jest chyba ten co zawsze wpuszcza na widzenia w tygodniu.Zreszta pani w okienku tez nie umie nic wytlumaczyc

Witam, orientuje sie ktos, jak wyglada sprawa widzen na Kurkowej dla osoby przebywajacej juz na warunkach karnych? Doszly mnie sluchy, ze na widzenia moze przychodzic jedynie najblizsza rodzina, nikt ze znajomych. Czy tak jest faktycznie?

musisz być wpisana na liste jak jesteś z poza najbliższej rodziny i wtedy może wejść normalnie

Kolejany raz kiedy osoba popełnia samobójstwo!Tym razem tu w Gdańsku !mam nadzieje że w końcu ktoś sie tam weżmie za ten areszt i min. zobaczą jak tam działa służba zdrowia!! :(

Powrót