AŚ Gdańsk

• Autor wątku Autor wątku Sollka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sollka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
poproszę o informacje nt. Kurkowej w Gdańsku, co tam właściwie jest? Słyszałam, że areszt, ale czy ZK też? Z góry dziękuję :-)

jest to areszt śledczy, natomiast znajduję się tam oddział dla skazanych

Dziękuję, znalazłam oficjalny opis tego aresztu, jest tam napisane, że to miejsce dla chorych na cukrzycę, gruźlicę i choroby neurologiczne, czy jest tam też oddział dla zwykłych zdrowych? Z tych wszystkich chorób to ten mój "delikwent" może ma cukrzycę, ale nie mam pewności. I jeszcze - może mi potrafisz wyjaśnić - czy jeśli na tej kopercie, w której dostałam od Niego kartkę świąteczną nie ma już pieczątki "ocenzurowane" to znaczy, że On już jest po rozprawie i jest skazany ? Sorry jeśli to nie na temat, z następnymi pytaniami pójdę na "wolny" :-)

lepiej trzymać się tematu, bo moderatorzy bardzo się gniewają :)
a co do Kurkowej, to jest tam oczywiście oddział dla zdrowych. Jeśli chodzi o osoby skazane, to one są tam z reguły tylko tymczasowo, czekają na transport do zakładu karnego

Dzięki, już poszłam na wolny, tak właśnie mi przyszło do głowy, że pewnie tam się jest tymczasowo, a potem wysyłają na Przeróbkę, no nic, zobaczymy... dziękuję.

Moze ktos wie jak jest z dzwonieniem z ZK gdańsk kurkowa .Jak czesto skazany moze dzwonic .Mój maz wczoraj rano dzwonił ( dodam ze był to jego pierwszy tel ) niestety byłam w łazience i jedynie nagrał mi sie na sekretarke , powiedział ze dzis zadzwoni ,,, no i cisza martwie sie .

nie martw się, na Kurkowej jest straszny problem, żeby dostać się do budki telefonicznej

witajcie..
moj mąz wlaśnie dzis zostal przewieziona na kurkowa z przerobki..
czy orietujecie sie moze jakie tam sa zasady co do widzen w jakich dnia i w jakich godzinach mozna odwiedzic skazanego..?
z gory dziekuje i pozdrawiam:(

Barbie - dziekuje ci bardzo.. 1o razy wchodzilam na ta strone i neiwiem jak ja to zrobilam ale tego nie widzialam.. jeszcze raz bardzo ci dziekuje. pozdrawiam

Widzenia są od wtorku do piątku od 7 do 12 trzeba byc na bramie bardzo długo się tam czeka i narazie to najgorszy zakład na jaki jeżdże do mojego męża w kantynie można do 50 zł a jest drogo więc za to nic w sumie nie kupisz!dyrektorzy też są do d...... już nie wspomne o wychowawcach pisaliśmy prośby o dłuższe widzenia i po 6 dostaliśmy 30 mni a jade tak 400 km!:mad:

Moj narzeczony od wtorku jest na kurkowej (ma NARAZIE) odwieszony wyrok 6miesieczny jeszcze 6msc w kolejce czeka i prawdopodobne 1,5roku... jakie sa szanse ze zostanie na kurkowej? tu mu sie "podoba" ma dwoch wporzadku chlopakow w celi, a na przerobce podobno po 50os w "baraku" sa...
co do odwiedzin to sa od wt-piatku od 7;30- 15'3o ale do 12 trzeba sie zarejestrowac
jesli chodzi o dzwonienie to moj Ł dzwonil juz dwa razy co drugi dzien mniej wiecej
co do zakupow to mozna robic do 100zl... ceny sa wysokie no ale co zrobic...

czy bedac skazanym na kurkowej ciezko dostac przepustke? jak mozna wrocic na kurkowa w sensie ze jesli pojdzie na przerobke a bedzie tam zle to czy sa szanse na powrot na kurkowa (bo czesto slysze ze ktos wraca) ale jak?

kurkowa to zamek, przeróbka to półotworek, "zjazd" na zamek = otrzymaniu "kwita", zmianie podgrupy z p2 na p1...8)

na kurkowej nie ma przepustek, z telefonami faktycznie ciezko, jak sie uda codzien to fart, bo zazwyczaj pozwalaja dzwonic co drugi dzien..

mojemu M. codziennie pozwalali bez gadania i mial ok 10min za kazdym razem teraz z przerobki zadzwonil tylko na 45sek nie wiem dlaczego tak... :/

dominika87gd, nie martw się - widocznie to tylko przypadek (moze skończyła się karta?), na przeróbce dzwonienie jest bezproblemowe niz na kurkowej:mad:

Czy na przeróbce widzenia dla osób odwiedzających powyżej 100km zamieszkania też są w każdy dzień tak jak to jest w Wejherowie?Pytanie do Marcina :-) udzielasz wyczerpujących odpowiedzi nic dodać nic ująć. Z góry dziękuję.

emiro nie słyszałem o takim traktowaniu przyjezdnych ponad 100 km w gdańsku (a to przecież ten sam okręg co Wejherowo)...:mad:

Dzięki za odpowiedz. Wczoraj dzwoniłam do tego aresztu chciałam rozmawiać z wychowawcą i już wiem , że tam nie jest tak miło jak w Wejherowie ;-( Z transportem też zwlekają już drugi tydzień.

Powrót