AŚ Kielce

• Autor wątku Autor wątku Moniak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tak grypsuje i mówił ze grypsujący nie sprzątają ja się na tym nie znam jakie oni maja tam zasady:)

Nowa1111 napisał:
Tak grypsuje i mówił ze grypsujący nie sprzątają ja się na tym nie znam jakie oni maja tam zasady:)

To się wychowawca nie uwziął tylko skazany wybrał sobie sposób na życie za kratami: "będę na bakier z przepisami". Jego wybór. W tym zakresie ma swobodę wyboru.
Ale każdy wybór niesie za sobą określone konsekwencje - czasami również kary dyscyplinarne.

Dzięki bardzo za odpowiedz.Siedząc tam na pewno nerwy puszczają więc mój brat może nie chce się przyznać jego wybór:confused:

Nowa1111 bo widzisz, grypsujacy to w ich wlasnym mniemaniu "lepsi ludzie" od skazanych niegrypsujacych /ktorzy bardzo dbaja o porzadek/ - i na celach grypsujacych najczesciej jest brud i smród bo nie ma komu sprzatac...

malo tego; na łaźni grypsujacy, o ile ida na nią, to wręcz nie myja pewnych czesci ciała (bo gdyby dotkneli tych czesci to byliby przestrz... )

GŁUPOTY opisujesz! Wcale tak nie jest. Grypsujący mają czysto na celach. A co do dbania o higienę to bardzo przesadziłeś. Grypsowałeś kiedyś, że masz taką szeroką wiedzę? Oczywiście zdarzają się tacy co nie dbają o higienę ale to nie jest wcale powiedziane, że to akurat tylko ci którzy grypsują

Ostatnia edycja:
ak77 napisał:
Nowa1111 bo widzisz, grypsujacy to w ich wlasnym mniemaniu "lepsi ludzie" od skazanych niegrypsujacych /ktorzy bardzo dbaja o porzadek/ - i na celach grypsujacych najczesciej jest brud i smród bo nie ma komu sprzatac...

malo tego; na łaźni grypsujacy, o ile ida na nią, to wręcz nie myja pewnych czesci ciała (bo gdyby dotkneli tych czesci to byliby przestrz... )

nie wiem skad masz takie wiadomosci ale grubo sie mylisz. moj chlopak grypsuje i i dba o higiene i nie jest prawda ze ma syf pod cela. jak nie wiesz takich rzeczy to nie wprowadzaj innych w blad. bo chyba mierzysz wszystkich swoja miara

Z tym nie dbaniem o higienę to rzeczywiście przesadziłeś bo znam swojego brata i wiem że o higiene to on dba aż nadto!!!

Nowa1111 napisał:
Z tym nie dbaniem o higienę to rzeczywiście przesadziłeś bo znam swojego brata i wiem że o higiene to on dba aż nadto!!!

moj chlopak tezn
Nowa 1111 nie sluchaj go bo on glupoty pisze.
jezeli ktos nie wie to nie powinien sie wypowiadac i wprowadzac innych w blad

czy ktos wie jak jest z przedluzeniem widzenia w AS w kielcach. co trzeba zrobic i czy sie wogole da

Wykazywać się i najlepiej zapytać wychowawcy co można zrobić aby dostać wniosek na przedłużone widzenie.

Witam ! Mam pytanie czy będąc na widzeniu u męża mogę podać mu koperty czyste i znaczki ?? czy trzeba mieć jakieś pozwolenie?

Witam
Szukam kogoś kto mi się pomoże ogarnąć w nowej rzeczywistości.. Wczoraj zabrali mojego narzeczonego do aś w Kielcach. Odwiesili mu kare (3mies) z tym że ma jeszcze jakieś zawiasy.. Na razie nie wiem nic więcej czekam na telefon od mamy narzeczonego, która ma się zorientować w sytuacji i załatwić adwokata. Do rzeczy- szukam kogoś kto ma lub miał swoją połóweczke w tym areszcie i wie jakie pierwsze kroki poczynić by się z nim skontaktować ( osobiście, przez telefon bądź listownie) Proszę o pomoc - jest to dla mnie bardzo ciężka i trudna sytuacja.

puszek34 myślę,że na widzeniu nie będziesz mogła podać mu tego,musisz raczej wysłać listownie.Choć nie zaszkodzi wziąć ze sobą i zapytać na miejscu (wątpie jednak).

hanka87 Jeśli jest tymczasowo aresztowany to o widzenie należy sie starać u organu dysponującego (tj.prokurator,sąd),jeśli odbywa już karę jako skazany,to na widzenie musi wpisać osoby na listę odwiedzających i przysługuje mu też prawo dzwonienia (o ile ma karte).A listy możesz pisać od zaraz :)

hanka87 napisał:
Witam
Szukam kogoś kto mi się pomoże ogarnąć w nowej rzeczywistości.. Wczoraj zabrali mojego narzeczonego do aś w Kielcach. Odwiesili mu kare (3mies) z tym że ma jeszcze jakieś zawiasy.. Na razie nie wiem nic więcej czekam na telefon od mamy narzeczonego, która ma się zorientować w sytuacji i załatwić adwokata. Do rzeczy- szukam kogoś kto ma lub miał swoją połóweczke w tym areszcie i wie jakie pierwsze kroki poczynić by się z nim skontaktować ( osobiście, przez telefon bądź listownie) Proszę o pomoc - jest to dla mnie bardzo ciężka i trudna sytuacja.

Moj K tez siedzi w tym areszcie od 6 miesiecy i dzis przedluzyli mu na kolejne trzy miesiace. wiec z widzeniem jest tak ze musisz wyslac prosbe do prokuratora o widzenie

Kate586 a jak to wyślę listownie to on to dostanie? A czy tam na miejscu nie można tego kupić czyli znaczków kopert czy karty telefonicznej????

Można kupić na miejscu-w kantynie znaczki i koperty.A z wysłaniem to wydaje mi się że powinien dostać,choć najlepiej by było gdybyś zadzwoniła zapytać.

czy ktos orientuje sie czy w kielcach mozna jeszcze cos kupowac w kantynie? i czy te paczki elektroniczne juz weszly?

Powrót