AŚ Poznań

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
maja19548 napisał:
Chciał karte tylko nie wiem jaka to ma być? bo ta zwykła chipow a nie działa

Kup taką, która nie ma chipa, a żeby zadzwonić na klawiaturze wystukuje się kod. Bez problemu znajdziesz taką na poczcie, w sklepie lub w internecie.

Temat Przeczytałam ze dwa razy akle jakoś mi umkło...:what:
Już doczytałam:brawo: "karty Dialtech"
Jeszcze mam pytanie, mówił że może go przeniosą na NOWOSOLSKĄ.
Po jakim czasie można się spodziewać tego przeniesienia???

forg napisał:
Jakie masz pytanie? jeśli brzmi ono: "dlaczego się nie odezwał" to odpowiedzi jest mnóstwo. Na przykład: bo woli kontaktować się z kolegami.

Cóż za pocieszenie i pomoc.

W AŚ Śrem są automaty TP a w AŚ Poznań są Dialtecha dlatego karta którą kupiłaś nie nadaje się do tych automatów w Poznaniu.Kartę Dialtecha możesz zakupić na Młyńskiej w restauracji Pod Kluczem.Lub na stronie operatora.

szka napisał:
Kup taką, która nie ma chipa, a żeby zadzwonić na klawiaturze wystukuje się kod.

Jeszcze operator automatu samoinkasującego musi udostępniać darmowe połączenie z numerem operatora tej karty. A nie zawsze tak jest - bo operatorom kart na tym nie zależy. Tak więc Twoja rada jest "taka sobie".

arkadiusz180481: forum prawne nie służy do pocieszania konkubin, zon, kochanek, matek/kochanków, konkubentów osób skazanych.

forg napisał:
Jeszcze operator automatu samoinkasującego musi udostępniać darmowe połączenie z numerem operatora tej karty. A nie zawsze tak jest - bo operatorom kart na tym nie zależy. Tak więc Twoja rada jest "taka sobie".

Możliwe. Nigdy się z takim czymś nie spotkałam, dlatego nie wspomniałam o tym.

Nawet nie taka sobie,zupełnie nie trafna a wręcz bardzo wprowadzająca w błąd.
Bo na Młyńskiej MUSI być karta Dialtecha i jak najbardziej jest ona z chipem.
Żadna inna karta nie jest obsługiwana przez tamtejsze budki telefoniczne.
zakupić można je właśnie tam gdzie napisał arkadiusz.
"Pod Kluczem" znajduje się w budynku Aresztu (między wejściem np do biura przepustek-tam gdzie są schody a bramą wjazdową).Dodatkowo kartę tą można zakupić w kantynie.Cena karty nie jest wliczana w limit zakupów dla osadzonego.

Furia napisał:
Żadna inna karta nie jest obsługiwana przez tamtejsze budki telefoniczne.
zakupić można je właśnie tam gdzie napisał arkadiusz.

Tez nieprawda. Są nieliczne automaty "niedawnego" monopolisty na tym rynku. Aczkolwiek dominują aparaty firmy innej.

Podobno są nieczynne już ;)
Podobno,bo jakby to nie było,nie byłam tam,nie widziałam.
Ale takie wieści po osadzonych krążą,że można korzystać tylko z tych Dialtecha.

Furia napisał:
Ale takie wieści po osadzonych krążą,że można korzystać tylko z tych Dialtecha.

A o masowej amnestii, "obcinaniu" wyroków, wypuszczaniu na EURO też krążą?
Na logikę - wiszą ale są nieczynne? A właściciel aparatu pozostawił go w prezencie? By sobie wisiał i ozdabiał?

Forg mi się takich rzeczy nie pytaj ;)
Amnestia i skracanie wyroków na EURO to absurd zalatujący żartem z daleka,ale w przypadku budek telefonicznych ?
Wydawało mi się,że jednak osadzeni w tej jednostce penitencjarnej wiedzą lepiej,bo jako jedyni z nich korzystają,a jednak wydawało mi się zatem przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Na Młyńskiej i na ozetach podległych AŚ można korzystać tylko z Dialtecha.

arkadiusz180481 napisał:
Na Młyńskiej i na ozetach podległych AŚ można korzystać tylko z Dialtecha.

O jaką kwotę jesteś w stanie się założyć, że nie? Że powyższe zdanie jest nieprawdą?
Dlaczego ludzi myślą, ze świat ogranicza się tylko do tego co osobiście dotknęli, widzieli, posmakowali? Takie niewierne Tomasze. A tymczasem jest troszkę inaczej. Świat z reguły jest troszkę większy, niż to, co ogarnia obserwujący. Nawet świat więzienny.

Niewierny Tomaszu nie mam zamiaru z tobą się zakładać.
Nie tylko obserwujący ale i przebywający tam.
Twierdzisz że na Młyńskiej są aktywne jeszcze automaty TP?
Masz jakiś dowód ?

No tak pan moderator ma zawsze rację nawet jeśli nie może tego udowodnić.....
Skąd ty możesz o tym wiedzieć jak tam nie byłeś..

arkadiusz180481 napisał:
No tak pan moderator ma zawsze rację nawet jeśli nie może tego udowodnić.....

Ok. Miałem tego nie pisać. Ale napiszę.
Słucham - jakiego sobie życzysz dowodu? Bardzo jestem ciekaw, w jaki sposób wyobrażasz sobie wiarygodny dowód, tu, na forum? Jak mam Ci udowodnić fakt znajdowania się w AŚ w Poznaniu działającego aparatu telefonicznego konkretnej firmy. Czekam na odpowiedź.

To dlaczego twierdzisz że inni nie mają racji że są tylko automaty danego operatora?

Specjalnie dla autora powyższego wpisu (bo najwyraźniej ma problemy z rozumieniem słowa pisanego): w AŚ w Poznaniu są aparaty samoinkasujące dwóch firm, aparaty obu firm działają.
Ja pytam: JAK MAM CI TO UDOWODNIĆ? Rozumiesz pytanie czy nie bardzo?

Chcesz, wystosuj pismo do Dyrektora AŚ w Poznaniu. Z zapytaniem. Wystarczy Ci to za dowód?

potwierdzam - informacja zweryfikowana. W AŚ Poznań funkcjonuja aparaty telefoniczne dwóch operatorów.

Powrót