AŚ Środa Wielkopolska

• Autor wątku Autor wątku przemko77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Właśnie się dowiedziałam, że mój przyjaciel od 25-go sierpnia tam przebywa-za pobicie (nie wiem w jakim stanie jest poszkodowany)
Czy jako nie rodzina -tylko przyjaciólka- mogę do niego jechac? czy mogę się dowiedziec czegos o sprawie w prokuraturze w pwr?
rodzina jego nie chce nic wiedziec. Ja nie moge go zostawic....

Witam.
Mam parę pytań do osób które mają wiedzę dot. tego AŚ
Mój przyjaciel tydzień temu został na 3 miesiące aresztowany za próbę rozboju z użyciem nieb.narzędzia-w efekcie nic nie zrobił i uciekł.
Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa w tym "wypadku"jeśli chodzi o pisanie listów do niego bądź telefonowanie lub widzenie (jestem tylko przyjaciółką)
Dopiero minął tydzień - czy mogę wysłać już do niego list? Jak zaadresować? trzeba wpisać NADAWCĘ? Mogę wysłać mu z tym listem koperty,znaczki,czyste kartki,coś do pisania? (wiem, że szybciej będzie jeśli zaniosę list od razu do prokuratora [bo z mojego miasta jest])
Czy jeśli trwają jeszcze jakieś czynności śledcze to czy mógłby do mnie zadzwonić? jeśli wyślę mu kartę do budki?-czy dopiero jak się skończy śledztwo?
I czy mogę wysłać mu jakąś gotówkę, żeby mógł coś sobie kupić? Musi o tym wiedziec, że wysłałam mu pieniądze? Czy po prostu mu je zanosza?

mamo30 napisał:
Witam.
Mam parę pytań do osób które mają wiedzę dot. tego AŚ
Mój przyjaciel tydzień temu został na 3 miesiące aresztowany za próbę rozboju z użyciem nieb.narzędzia-w efekcie nic nie zrobił i uciekł.
Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa w tym "wypadku"jeśli chodzi o pisanie listów do niego bądź telefonowanie lub widzenie (jestem tylko przyjaciółką)
Dopiero minął tydzień - czy mogę wysłać już do niego list? Jak zaadresować? trzeba wpisać NADAWCĘ? Mogę wysłać mu z tym listem koperty,znaczki,czyste kartki,coś do pisania? (wiem, że szybciej będzie jeśli zaniosę list od razu do prokuratora [bo z mojego miasta jest])
Czy jeśli trwają jeszcze jakieś czynności śledcze to czy mógłby do mnie zadzwonić? jeśli wyślę mu kartę do budki?-czy dopiero jak się skończy śledztwo?
I czy mogę wysłać mu jakąś gotówkę, żeby mógł coś sobie kupić? Musi o tym wiedzieć, że wysłałam mu pieniądze? Czy po prostu mu je zanosza?

właśnie dziś dostałam wezwanie na komendę jako świadek. To zmienia jakoś postać rzeczy?

Czy jeśli zadzwonię tam do aresztu, zeby przekazali mu, że działamy i że nie jest sam - przekażą mu? Jest to w ogóle możliwe?

Powrót