AS

• Autor wątku Autor wątku strazak123321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
S

strazak123321

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam mam brata w AS w Lodzi za rozboj. jest tam os 02.01.08 nie mam z nim zadnego kontaku, jak moge zlapac jakis konatkt?

Prosić prokuratora o widzenie z bratem, pisać listy.

Strazak o areszcie śledczym jest masa napisana na tym forum. Jedyne co ci powiem to dowiaduj się wszystkiego u prokuratora on musi dać pozwolenie na wasze widzenie albo czekaj aż brat do ciebie zadzwoni tylko nie mam pojęcia czy z AŚ można dzwonić. Poczytaj trochę forum i wszystkiego się dowiesz.

[cytat:zfy9tfus]
czekaj aż brat do ciebie zadzwoni
[/cytat:zfy9tfus]
Jeśli jest aresztowany to na pewno nie zadzwoni...

MOj facet też jest w AS w Łodzi od 1,5 roku.

Napewno brat do ciebie nie zadzwoni, bo nie może..

Ale tak jak mówią dziewczyny próbuj przez prokuratora..
Napisz list tylko ze one długo dochodzą ok 3 tyg.

Strażak tak jak pisały wcześniej dziewczyny jest kupę info na forum. Poczytaj w szczególności listy aresztowanego i widzenia tymcz. areszt. bo właściwie tylko możesz pisać i jeździć na widzenia jeśli prok wyrazi zgodę. Pozdrawiam :)

Witam.

Ja mam takie pytanie jesli osobie konczy sie areszt 3 miesieczny i np prokurator bedzie chciał przedłuzyc to czym on sie motywuje i czy w uzasadnieniu wnioskuje o to samo co pierwszym razem czy musi inaczej uzasadnic ???

Pytanie drugie czy na przedłuzenie mozna napisac zazalenie ??

I czy jak pisalo sie przy pierwszych 3 miesiacach aresztu wniosek o zmiane srodka zastepczego czy po przedluzeniu tez mozna.????

I ostatnie pytanie jesli osoba jest 3 miesiace w areszcei o pomowienie to prok powinien miec cos konkretnego aby przedluzyc czy ot tak ???

Prok motywuje się tym iż nie ustały przesłanki tymcz. areszt. istnieje obawa matactwa albo/i mają być przedst zarzuty kolejnym osobom i przesłuchanie ich w charakterze podejrzanych. Jest dużo powodów a to tylko taki przykład. Wniosek o uchylenie aresztu można pisać w każdej chwili. Nawet po odrzuceniu jednego można pisać następny

Mam pytanko mojej 27.02 konczy sie sankcja, kiedy mozna dzwonic aby dopytac sie czy prok. zlozyl wniosek o przedluzenie i czy dzwonic do prok i pytac czy do sadu :?: :?: :?:

Prokurator przynajmniej 14 dni przed końcem sankcji ma czas na złożenie wniosku o przedłużenie tymcz. areszt. Zadzwoń jutro do sądu (chyba) okręgowego i zapytaj się czy został złożony wniosek.Jeśli tak to pytaj na kiedy jest wyznaczony termin posiedzenia i w tym dniu znowu dzwoń i pytaj jakie jest postanowienie.Jak nie został złożony wniosek to znaczy że sankcja nie będzie przedłużona.Pozdrawiam

[cytat="Barbie":1xmiq5fr]Prokurator przynajmniej 14 dni przed końcem sankcji ma czas na złożenie wniosku o przedłużenie tymcz. areszt. Zadzwoń jutro do sądu (chyba) okręgowego i zapytaj się czy został złożony wniosek.Jeśli tak to pytaj na kiedy jest wyznaczony termin posiedzenia i w tym dniu znowu dzwoń i pytaj jakie jest postanowienie.Jak nie został złożony wniosek to znaczy że sankcja nie będzie przedłużona.Pozdrawiam[/cytat:1xmiq5fr]

I tak zrobie zaraz dryndam i dam znać co i jak...aż ciarki mi lataja... :help:

Temat o przedłużeniu tymczasowego aresztowania już istnieje.
Ten zamykam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót