Aster, For-Net a teraz komornik sądowy!

• Autor wątku Autor wątku monia7108
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monia7108

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, Pozostał dług po Aster(teraz UPC ) , z własnej woli poszłam się dogadać w sprawie spłaty długu( pozostał nie oddany dekoder). Dekodera przyjąć nie chcieli za to naliczyli sobie należność za niego. Umowa była na męża i tak naprawdę to jego dług ( nie przebywa w kraju ). W ogóle rozmawiać ze mną nie chcieli bo nie jest to mój dług.Napisałam pismo o chęci spłacenia długu firmie Aster w ratach za mojego męża. Wtedy to zaczęła się przygoda z firmą For-net Było jedno jedyne pismo informujące o zakupie długu, kwocie i możliwości spłaty za to mnóstwo telefonów o różnych porach ale zawsze w formie niegrzecznej. W grudniu 2013 wpłaciłam dwie raty. W narodę otrzymywałam telefony nawet po 23.00. Kiedy Pani po drugiej stronie była bardzo niegrzeczna i zaczynała straszyć to ja przestałam płacić, przez 6m-cy była cisza. Potem grzeczny telefon z chęcią dogadania się. W czerwcu 2014 wpłaciłam 200 zł a potem po 100 każdego miesiąca, w syczniu 2015 nie zapłaciłam (zabrakło funduszy). W lutym zapłaciłam i zadzwoniłam. Jakież było moje zdumienia gdy poinformowano mnie że dług przejął komornik sądowy. W/w pan naliczył od nowa kwotę 1400 zł. Nie zapłaciłam bo już jest spłacony dług i teraz proszę o pomoc gdzie i do kogo mogę sie udać dochodzić swoich praw? co powinnam napisać i gdzie wysłać? P.S Na jedynym piśmie z For-net widniała kwota 1177,99 spłata jest z nawiązką. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Nie bardzo rozumiem jak to nie chcieli przyjąć dekodera, ale jakąś karę naliczyli... Ile?
Poza tym kiedy to było?
Czy ktokolwiek odebrał jakiś nakaz zapłaty?
Czy dysponujesz jakimś rozliczeniem tych wpłat albo dowodami wpłat?

Witam. Nie bardzo pamiętm bo to męża interes był żeby zwrócic ten dekoder i załatwic to mniej lub bardziej polubownie z Asterem ( teraz UPC ) Ja znalazłam jedyne pismo w skrzynce os Aster i postanowiłam sprwę zamknąć ( mąż już wtedy wyjechał ). Poprosiłam o rozłożenie tego co jest winien na raty a oni sprzedali dług For-net. Wszystkie wpłaty robiłam ja wiec potwierdzenia bankowe przelewu mam.For-net przysłał tylko jedno pismo (natychmiastowe wezwanie do zapłaty ). Za dekoder dosyć słono policzyli a rok to chyba 2009/2010( papiery męża są w piwnicy, jest szansa na znalezienie pisma od Aster).A teraz komornik sądowy no i co mam z tym zrobić?. Pozdrawiam

Wpłacając do Aster uwolniłaś męża od części długu, chyba że For-net posiada dowód poinformowania o cesji.
Pozbycie się komornika i odkręcenie tematu to osobna sprawa

Do Aster nie wpłaciłam nic bo zwyczajnie nie zdążyłam, wszystko wpłacałam na konto For-net. Dokłanie na piśmie jest data 12 listopada 2013 ( a właściwie 2 pismach )1. to zawiadomienie o przelewie wierzytelności. 2. natychmiastowe wezwanie do zapłaty. Rozumiem że to jest ta cesja?. Czy mogę napisac do For -Net o przekazanie papierów dotyczacych spr. nr taki a taki ?(powinno tam być czy były jakieś wyroki sądu ( straszyli że wystąpili do sądu o coś tam i dlatego dług mi sie zwiększył bo doliczyli koszty postepowania? chyba powinnam otrzymać jakiekolwiek pismo informujące że coś takiego miało miejsce?) wszystkie księgowane wpłaty i korespondencję ze mna?). Chce wiedzieć i widzieć wyrok sądu a tym samym podstawę do dołożenia 400zł do kwoty długu. Rzekomo brak wpłaty w styczniu 2015 spowodował oddanie sprawy do komornika sądowego a ten naliczył sobie do spłaty 1400zł jak załatwić tę sprawę ( nie bedę płaciła drugi raz za to samo) Jak zakonczyć sprawę z komornikiem?

Napisz wszystko po kolei - daty, fakty, kwoty itp

Powrót