Aukcja Allegro

• Autor wątku Autor wątku Ian1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Ian1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Mam problem z jedenym ze sprzedawców. Kupiłem u niego obudowę na telefon z 95 zł z przesyłką. Na początku chciałem się wycofać z kupna bo doszedłem do fromy płatności a nie było podrodze żadnego pola w którym mógłbym wybrać kolor. Więc usunołem aukcje z lisy kupionych bo myslałem że w ten sposób sie z niej wycofam(teraz wiem że zrobiłem źle ale jestem nowy na allegro). Ale to nic nie dało więc chciałem być uczciwy i przelałem mu pieniądze na konto 2 dni temu i od tamtej pory nie odpisuje na maila a rozmawiałem z nim wcześniej i w ostatniej wiadomości napisałem że przelałem pieniądze i spytałem sie kiedy dojdzie przesyłka. Co mam teraz zrobić? Czekać na maila a może napisać drugiego?
NOKIA E63 ORYGINAŁ BLACK/WHITE KOMPLET KLAW.GRATI (1225628585) - Aukcje internetowe Allegro

A czytać opisy aukcji umiesz? :) Tam pisze, że masz w mailu wybrać kolor obudowy i podać formę wysyłki. A co do sprawy - próbuj kontakt telefoniczny i czekaj na odp. na maila - daj mu z 7 dni po czym możesz go ostatni raz ostrzec, że zgłosisz sprawę gdzie trzeba, czyli do Allegro i o przywłaszczenie.

Nie doczytałeś opisu poprostu, to nie wina sprzedającego

No tak i napisałem mu w mailu kolor bo z nim pisałem normalnie i zawsze odpisywał ale po tym jak przelałem pieniądze i napisałem ze przelałem nic sie nie odzywa. Moge dać mu jeszcze czas ale jeśli nie odezwie sie ani nie przyśle obudowy to jak mogę udowodnić że przelałem pieniądze jeśli nie zrobiłem tego przez płacę allegro?

No masz pewnie kwit z poczty lub z miejsca, w którym dokonałeś przelewu (bank, SKOK itp) - to jest dowód zapłaty o ile są tam Twoje dane i Sprzedającego oraz kwota.

Powrót