Aukcja allegro .

• Autor wątku Autor wątku someone1989
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

someone1989

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam .
Na początku Grudnia 2007 wyjechałem do Niemiec .
Kupiłem tam okazjonalnie nowy telefon i postanowiłem go sprzedać .
Wystawiłęm aukcje na allegro . Po zakończeniu skontaktowałem się z kupującym .
Przypomniałem mu że w aukcji było wyrażnie napisane że towar wysyłam z Niemiec i z racji że zbliżają się święta może dostać go nawet po 2-3 tygodniach . Kupujący się zgodził na podtrzymanie kupna przedmiotu . Poprosiłem wujka żeby wysłał paczke gdyż on zna lepiej Niemiecki . Przyniusł mi kwity potwierdzające wysyłke . W półowie stycznia wróciłem do Polski a pod koniec miesiąca kupujący napisał że nie dostał przesyłki i poprosił o skan przesyłki . Niestety nie miałem już go i tu się pojawia problem . Zaczoł mnie oskarzać o oszustwo . Jak poprosiłem żeby napisał oświadczenie że przesyłki nie dostał i w razie wyjaśnienia że jednak ją dostał zwróci mi pieniadze nie odezwał się już domnie . Stwierdziłem że poprostu próbował wyłudzić pieniądze żeby mieć i towar i kase . Kilka dni temu dostałem wezwanie do komendy policji w sprawie świadka sprawa dotyczy allegro . Przypuszczam że chodzi o tą sprawe . Co w takiej sytuacji mogę zrobić ?? Co mi grozi ?? Jak mogę udowodnić że jednak paczke dostał ?? a w przypadku udowodnienia że nie dostał jak zamknąć sprawe na początku postępowania przez policję czy prokuratura chodzi mi o to by nie potrzebnie nie włóczyć się po sądach i dogadać się z kupującym .
Proszę o odp i pomoc z góry dziękuje .

Poczekaj aż się dowiesz o co chodzi. Może będziesz świadkiem w sprawie o wyłudzenia przez tę osobę? Nie martw się do przodu. W ostateczności jak się boisz sądów, możesz zawsze polubwnie sprawę załatwić, spisać ugodę, np. oddać kasę facetowi. W tym przypadku myślę, że Twoja wina, że nie zachowałeś sobie dowodu wysyłki, albo za zwrotnym potwierdzeniem odbioru, myślę że musisz poczekać, potem działać.

Jednak to jest o to . Bynajmniej wyrozumiały facet i kazał wszystkie dokumenty dostarczyć i będziemy działać dalej . Przyjmie moje zeznania i wyśle do tamtej komendy gdzie prowadzą sprawe . Co dalej to się okaże .

Powrót