aukcja Allegro!!!

• Autor wątku Autor wątku agaaga
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agaaga

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam!!!
Jestem sprzedajacą na Allegro wystawiłam aukcję rzeczy uzywanych(ubranek dziecięcych) na Allegro w opisie zaznaczyłam ,że są to rzeczy używane noszą ślady normalnego użytkowania i prania do każdego ubranka był opis i zdjęcie oraz podany stan rzeczy które oceniałam jako bardzo dobry jak na rzeczy uzywane czasem dodawałam ,że np jakaś rzecz jest spęczkowana lub bardziej sprana. Nie pisałam ,że rzeczy są w stanie idealnym czyli,że wyglądają jak nowe tylko,że są używane i noszące ślady użytkowania. poza tym ocena rzeczy uzywanych jest oceną subiektywną. Warunkiem wzięcia udziału w licytacji była zgoda na warunki aukcji w których jasno było napisane, że rzeczy są używane itd ,że prosze o rozsądną licytację ponieważ nie odwołuję ofert i nie przyjmuję zwrotów. Osoba, która wygrała aukcję chce teraz zwrócić towar bo uważa ,że rzeczy nie są w stanie idealnym (czyli ,że nie wyglądają jak nowe) a jeśli nie wyrażę zgody na zwrot złoży doniesienie o przestępstwie wyłudzenia na policję czy ma do tego podstawy ? Wg mnie licytując przyjęła warunki aukcji i nie podstawy ale może się mylę.Proszę o odpowiedź.

Zakładając, że nie posłałaś kompletnych szmat, które nie miały nic wspólnego z ubrankami dla dzieci - to nie ma podstaw. Policja się czymś takim nie zajmie.

ja nie wiem co Pani teraz z tym zrobiła mogła poniszczyć ja rzeczy wysłałam uprane, wyprasowane i poskładane. Ponadto telefonicznie naubliżała mojej rodzinie i straszyła zachowanie poniżej poziomu jakiejkolwiek kultury
cena za zestaw 38 szt. 172zł Poni otrzymała dodatkowo jeszcze ok 10 szt gratisów , które były w stanie conjmniej dobrym a nawet bardzo dobrym po prostu zapomniałam je dołączyć do aukcji

Oszustwo byłoby wtedy gydyby świadomie zataiła Pani stan ubrań, wg tego co Pani pisze nie ma podstaw do wczęcia postępowania.

Powrót