D
dariaaa88w
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
Kupiłam na Allegro (aukcja kup teraz) telefon za pobraniem. W opisie aukcji były informacje, że gwarancje można realizować w każdym punkcie w moim mieście. Po zakupie otrzymałam załącznik od sprzedającego z informacją, że produkt można reklamować tylko za pośrednictwem sprzedającego. Wysłałam maila z zapytaniem do sprzedającego, odpowiedział, że ten załącznik nie dotyczy tego telefonu.
Postanowiłam jednak zrezygnować z zakupu tego telefonu i poinformowałam o tym sprzedawcę. Sprzedawca odpowiedział, że zgłosi sprawę do Allegro - rozumiem, w końcu to moja wina.
Sprzedawca pomimo tego wysłał do mnie telefon, którego nie odebrałam. Zadzwoniłam do sprzedającego, a ten na mnie nawrzeszczał i rzucił słuchawką.
Proszę o poradę co powinnam w tej sytuacji zrobić? Czy sama mam zgłosić sprawę do allegro, czekać czy nie robić nic?
Postanowiłam jednak zrezygnować z zakupu tego telefonu i poinformowałam o tym sprzedawcę. Sprzedawca odpowiedział, że zgłosi sprawę do Allegro - rozumiem, w końcu to moja wina.
Sprzedawca pomimo tego wysłał do mnie telefon, którego nie odebrałam. Zadzwoniłam do sprzedającego, a ten na mnie nawrzeszczał i rzucił słuchawką.
Proszę o poradę co powinnam w tej sytuacji zrobić? Czy sama mam zgłosić sprawę do allegro, czekać czy nie robić nic?