Aukcja - ważniejszy opis?

• Autor wątku Autor wątku xprt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xprt

Użytkownik
Odpowiedzi
59
Kupiłem towar na Allegro (obie osoby prywatne, przez Kup Teraz). W opisie Sprzedający napisał, że "odbíór osobisty, ale mogę też wysłać", natomiast nie zaznaczył tego w opcjach dostawy - został tylko odbiór osobisty.

Co jest ważniejsze, opis czy opcje dostawy?

Sprzedający nie odpisuje w ogóle na moje maile (z pytaniem o wysyłkę, a później o możliwość odbioru - chcę się z nim umówić), tylko wystawił drugi raz tę samą aukcję - z identycznym opisem.

Czy coś poza negatywem można w tej sytuacji zrobić?

Ostatnia edycja:
Jeśli złożyłeś ofertę poproś o edycję formy dostawy określonego przedmiotu.
Załóż na początek spór poprzez allegro z powyższą prośbą, poczekaj 72h i zobaczysz co się wydarzy

Nie bzdury tylko regulamin allegro, znajdź sobie inne zajęcie niż czepianie się mojej osoby.

"Dodanie cennika dostawy

W ofertach z opcją kup teraz możesz w każdej chwili zmienić cennik dostawy - nawet, jeśli doszło w nich już do sprzedaży. W licytacjach możliwość edycji cennika dostawy dostępna jest do momentu pojawienia się licytantów."

"Dostawa i płatność
Tak
Jeśli już złożono oferty - można tylko dodać nowe opcje do istniejących."

Chłopie robisz z siebie debila za każdym razem prosząc o jakieś sformułowania prawne. Wybacz że Ci to mówię ale naprawdę nie zawsze są one potrzebne.
Tak, doskonale rozumiem powyższą sprawę. Cytat pochodzi z oficjalnego FAQ allegro więc nie rozumiem czego się czepiasz, skoro tak mówi allegro to tak trzeba zrobić a nie szukać jakichś zje****** artykułów za każdym razem :x

FAQ to nie regulamin. A cytat dotyczy sprzedaży wieloprzedmiotowej.
Wiem - zupełnie tego nie rozumiesz. ..

Dobrze radzę: zmień forum.

Powrót