auto na kredyt a firma windykacyjna

• Autor wątku Autor wątku michalk1976-1976
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michalk1976-1976

Użytkownik
Odpowiedzi
49
miałem samochód na kredyt w banku i nie spłacałem rat.Bank w dowodzie jest wbity jako współwłaściciel.Bank sprzedał firmie windykacyjnej dług jakies 3 lata temu.Czy dostane z banku zaświadczenie,że bank już nie jest współwłaścicielem?minęło już jakies 5 lat.Jak to jest?Prosze o odpowiedz

A bank sprzedał dług, udział w samochodzie czy dług i udział. Bo być może bank cały czas jest współwłaścicielem auta.

Dług sprzedany to jakby spłacony. Bank winien się wykreślić

Czy nie jest tak,ze np.bank zazada ode mnie jakiegos pisma z firmy windykacyjnej,ze splacilem tej firmie dlug?cz da mi bank zaswiadczenie bez problemu?Prosze o odpowiedz i z gory dziekujell

Przewłaszczenie było zabezpieczeniem. Co zresztą bank obchodzą twoje rozliczenia z firmą windykacyjną która dług kupiła?

Jeśli była cesja to wraz z zabezpieczeniem kredytu( a takim był zapewne samochód). Więc bank nie ma już nic do samochodu natomiast nowy wierzyciel powinien chyba wystąpić do sądu o przepisanie tego zabezpieczenia na siebie.

Tak myślę ale mogę się mylić.

Ostatnia edycja:
Dziekuje pani Amelio za odpowiedz.Dam znac jak sie sprawa rozwinie.pozdrawiam serdecznie

Powrót