Auto na kredyt a szkoda całkowita

• Autor wątku Autor wątku pawo64
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawo64

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, kupiłem rok temu nowe auto powiedzmy 10tys wkład własny 50tys w kredyt, ostatnio niestety auto uległo kasacji z mojej winy. I tu pojawił się problem miesiąc temu podpisałem nową umowę gdzie przy AC auto zostało wycenione na 48tys, ubezpieczyciel wyliczył szkodę całkowitą i wartość auta przed szkodą na 43tys(w miesiąc auto straciło 5tys na wartości??) drugi większy problem jest taki, że kapitału zostało do spłaty 44tys, wrak został wyceniony na 19tys więc ubezpieczyciel wypłaci 24tys a wraku nie mogę się pozbyć bo bank odpowiadający za kredytowanie stwierdził że nie można go sprzedać póki jest nie spłacony. Co w takiej sytuacji można zrobić? Mam szukać teraz dodatkowych 19tys żeby spłacić kredyt i wtedy pozbyć się auta czy jak?

Witam, chciałam zapytać jak skończyła się ta sprawa? Jestem w podobnej sytuacji, a nigdzie nie ma informacji co można jeszcze zrobić. Nie chce zostać z 30 tys pozostałego kredytu, bez samochodu. W tym przypadku to wina sprawcy, ale nie ma to znaczenia. Dziękuję za odpowiedź.

nie macie Pańśtwo wykupionego ubezpieczenia GAP?

można zlecić rzeczoznawcy wycene pojazdu przed szkodą

Powrót