L
lukaszo11
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
witam,
mam taką dziwną sytuację.
Auto wykupione z leasingu Aliora - data FV wykupu / zamknięcia leasingu 9 maj 2023.
Polisa w PZU AC / OC - miała datę także do 9 maja 2023.
Pisałem do Alior ubezpieczeń info o nie kountynowaniu obecnej polisy gdyż wykupie swoją polisę po wykupie - Dostałem od nich info potwierdzające ( alior ubezpieczenia ) ,że z racji wykupu - polisa kończy się z tą data ( 9 maj ) - prosimy o ubezpiecznie pojazdu we własnym zakresie.
Tak uczyniłem - wykupiłem OC od 10 maja.
Nie wysyłałem wypowiedzenia do PZU gdyż polisa się kończyła z data wykupu.
Wczoraj dostałem pismo z PZU gdzie było ubezpieczenie w Aliorze:
- został Pan włascicielm pojazdu marki X i nr rej. XXX i przejął Pan obowiążkowe ubezpiecznie OC pisadaczy pojazdów mechanicznych, które zawarł poprzedni włascicel z PZU.
OK - pomyślałem ,że FV wykupu dostałem z datą 9 maja i polisa była ważna do 9 maja - to pewnie fakt - "przejąłem" na ten jeden dzień.
Ale sprawdzam teraz w UFG i pokazuje na stan 1 lipca:
Polisa: 2023-204XXXXXX
Dla pojazdu: OPEL ................
Zakład odpowiedzialny: UNIQA TOWARZYSTWO UBEZPIECZEŃ S.A.
Adres: Chłodna 51, 00-867 Warszawa
Polisa: 1083..................
Dla pojazdu: OPEL.............
Zakład odpowiedzialny: POWSZECHNY ZAKŁAD UBEZPIECZEŃ S.A.
Adres: rondo I. Daszyńskiego 4, 00-843 Warszawa
Wychodzi ,że sa dalej II polisy ? Dodam ,ze nie dostałem jakichkolwiek info z PZU wcześniej - czyżby Alior nie wygłosić polisy u siebie ?
mam taką dziwną sytuację.
Auto wykupione z leasingu Aliora - data FV wykupu / zamknięcia leasingu 9 maj 2023.
Polisa w PZU AC / OC - miała datę także do 9 maja 2023.
Pisałem do Alior ubezpieczeń info o nie kountynowaniu obecnej polisy gdyż wykupie swoją polisę po wykupie - Dostałem od nich info potwierdzające ( alior ubezpieczenia ) ,że z racji wykupu - polisa kończy się z tą data ( 9 maj ) - prosimy o ubezpiecznie pojazdu we własnym zakresie.
Tak uczyniłem - wykupiłem OC od 10 maja.
Nie wysyłałem wypowiedzenia do PZU gdyż polisa się kończyła z data wykupu.
Wczoraj dostałem pismo z PZU gdzie było ubezpieczenie w Aliorze:
- został Pan włascicielm pojazdu marki X i nr rej. XXX i przejął Pan obowiążkowe ubezpiecznie OC pisadaczy pojazdów mechanicznych, które zawarł poprzedni włascicel z PZU.
OK - pomyślałem ,że FV wykupu dostałem z datą 9 maja i polisa była ważna do 9 maja - to pewnie fakt - "przejąłem" na ten jeden dzień.
Ale sprawdzam teraz w UFG i pokazuje na stan 1 lipca:
Polisa: 2023-204XXXXXX
Dla pojazdu: OPEL ................
Zakład odpowiedzialny: UNIQA TOWARZYSTWO UBEZPIECZEŃ S.A.
Adres: Chłodna 51, 00-867 Warszawa
Polisa: 1083..................
Dla pojazdu: OPEL.............
Zakład odpowiedzialny: POWSZECHNY ZAKŁAD UBEZPIECZEŃ S.A.
Adres: rondo I. Daszyńskiego 4, 00-843 Warszawa
Wychodzi ,że sa dalej II polisy ? Dodam ,ze nie dostałem jakichkolwiek info z PZU wcześniej - czyżby Alior nie wygłosić polisy u siebie ?