R
ravi29
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Szanowni Państwo,
Zwracam się z uprzejmą prośba o poradę.
W listopadzie ubiegłego roku miała miejsce kolizja na moim aucie.
Sprawca zbiegł następnie udało się go policji ustalić.
Dostałem auto z oc sprawcy, oraz zgodę na naprawę auta,
Auto zastępcze zostało wypożyczone, moje zaś auto naprawione w serwisie.
W miedzy czasie odnaleziony sprawca wciąż nie poczuwał się do szkody i odmówił przyjęcia mandatu - policja skierowała sprawę do sądu wskazując go jako sprawce.
Ubezpieczyciel sprawcy odmówił wypłaty odszkodowania.
Na szczęście moje AC zachowało się jak należy i opłaciło fv za serwis (sprawa zgłoszona z regresem)
Jednak po 2 miesiącach zgłosił się do mnie dział windykacyjny firmy która podstawiła auto zastępcze ( firma działała na zlecenie ubezpieczyciela)
z roszczeniem z tytułu nieopłaconej fv za najem auta.
Jest z nimi tragiczny kontakt nie odpisują na maile ciężko się dobić. wystawili fv z błędami. Nie mogę doprosić się o poprawną.
Pytanie jest następujące czy mam obowiązek zapłacić ta fakturę? Czy mogę czekać do zakończenia sprawy w sądzie ? Boje się po prostu ze oni mi tych pieniędzy nie oddadzą nawet jak sprawa zostanie wygrana.
pozdrawiam
Zwracam się z uprzejmą prośba o poradę.
W listopadzie ubiegłego roku miała miejsce kolizja na moim aucie.
Sprawca zbiegł następnie udało się go policji ustalić.
Dostałem auto z oc sprawcy, oraz zgodę na naprawę auta,
Auto zastępcze zostało wypożyczone, moje zaś auto naprawione w serwisie.
W miedzy czasie odnaleziony sprawca wciąż nie poczuwał się do szkody i odmówił przyjęcia mandatu - policja skierowała sprawę do sądu wskazując go jako sprawce.
Ubezpieczyciel sprawcy odmówił wypłaty odszkodowania.
Na szczęście moje AC zachowało się jak należy i opłaciło fv za serwis (sprawa zgłoszona z regresem)
Jednak po 2 miesiącach zgłosił się do mnie dział windykacyjny firmy która podstawiła auto zastępcze ( firma działała na zlecenie ubezpieczyciela)
z roszczeniem z tytułu nieopłaconej fv za najem auta.
Jest z nimi tragiczny kontakt nie odpisują na maile ciężko się dobić. wystawili fv z błędami. Nie mogę doprosić się o poprawną.
Pytanie jest następujące czy mam obowiązek zapłacić ta fakturę? Czy mogę czekać do zakończenia sprawy w sądzie ? Boje się po prostu ze oni mi tych pieniędzy nie oddadzą nawet jak sprawa zostanie wygrana.
pozdrawiam