Auto zastępcze z oc sprawcy , zwrot kosztów .

• Autor wątku Autor wątku katecheta
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

katecheta

Po kolizji mój samochód nie nadawał się do eksploatacji . Zadzwoniłem do firmy ubezpieczeniowej w celu zgłoszenia szkody , pani zaproponowała samochód zastępczy , który otrzymałem po 2 dniach . Auto zostało dostarczone pod dom ,a po likwidacji szkody(14 dni) również odebrane spod domu . Zapomniałem już o całym zdarzeniu ,kiedy po roku od zdarzenia przyszło pismo z wypożyczalni o dopłacenie kwoty pomniejszonej o to co wypłaciła firma ubezpieczeniowa ok. 2000 zł.(mają w regulaminie :kiedy towarzystwo nie zwróci pełnej kwoty ta spoczywa na kliencie ).Straszą windykacją i bikiem. Wraz z pismem "ugodowym" dostałem decyzję od firmy ubezpieczeniowej, że nie zgadzają się na kwotę na fakturze ,bo cena najmu jest za wysoka , nie uwzględniają kosztów podstawienia i odbioru ,wykupu kilometrów,oraz udziału własnego . Za te usługi "dodatkowe " nie zapłacą . Uzasadnienie "w przypadku skorzystania z oferty ubezpieczyciela, poszkodowany nie ponosił by dodatkowych kosztów" . Jak mam w takiej sytuacji postąpić , skoro samochód załatwiał ubezpieczyciel ?

Ostatnia edycja:
Powrót