Automatycznie przedłużona prenumerata na innych warunkach

• Autor wątku Autor wątku PL2023
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PL2023

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Ponad rok temu zdecydowałem się na prenumeratę czasopisma BikeBoard wydawnictwa Forum Media Polska. Według regulaminu prenumerata przedłuża się automatycznie w przypadku braku rezygnacji minimum 14 dni przed jej upływem.
Przeoczyłem ten okres i niestety została przedłużona, ale na innych warunkach (kilkadziesiąt złotych drożej). Nie wyrażałem zgody na taką zmianę, a e-mail, z informacją, że przygotowano dla mnie taką "promocję" przeczytałem już po czasie, kiedy zacząłem przeglądać całą korespondencję. Aktualnie jestem straszony windykacją i rezygnacja na bieżący okres nie została przyjęta. Dziesiątki telefonów do wydawnictwa jak i działu windykacji bez odbioru. Na moją wiadomość odnośnie zmiany warunków otrzymałem informację, że obecnie nie sprzedają samej wersji drukowanej a list informujący o braku możliwości wyboru wersji drukowanej oraz cenie, został podobno wysłany wraz z przed ostatnim egzemplarzem prenumeraty. Nie sprawdzałem bo nawet nie wiem czy doszedł ten numer, gdyż są wysyłane pocztą bez potwierdzenia wrzucane do skrzynki. Nawet nie czytam tego, więc muszę poszukać, czy w ogóle w domu jest.
Niestety zbyt późno przeczytałem opinie o tej firmie, gdybym wiedział wcześniej na pewno prenumeraty bym tam nie wykupił.
https://www.jakoscobslugi.pl/opinie/forum-media-polska?page=1

Ostatnia edycja:
Wezwij do wykazania, że informacja o zmianie warunków świadczonej usługi zostały Ci dostarczone.
List zwykły? dobry żart.

List zwykły jedynie mógł być, oraz dostałem e-mail, który przeczytałem dopiero, gdy otrzymałem już wezwanie do zapłaty. Był to jednak e-mail w formie oferty, której nie akceptowałem. Odpisałem na niego, ze nie jestem zainteresowany taką zmianą, lecz prenumerata zdążyła się przedłużyć, na nowych niekorzystnych dla mnie warunkach.

Ostatnia edycja:
Powrót