Witam!!
Pisze ws tego oszusta też mało co dałbym się nabrać
***. Proponował BMW 3 za 20tyś w Londynie
*** lamus uwaga!!! jego email to Daven Morgan <gnad021@gmail.com> oraz też znalazłem parę przekrętów jest na allegro Audi a4 2006rok za 22tyś to jest normalnie żenada. Że jeszcze prokuratura nie zajęła się tym teraz wyślę wam parę wiadomosci od tego
*** :
Hello,
The price is 4700 Euro. The car is in a perfect condition, never had accidents or mechanical problems. I am the first and only owner of the car. This is my last price, the car it's not in leasing so you have to pay only this price and nothing more. I have all the documents ( service book as well ). If you are interested please write me an e-mail.
Thank you!
The car is located in London/England and i am located in United States with my work. Few weeks ago somebody from Germany told to me that he will buy my car. I told him that it's Ok, we will meet in London and we will make the deal. The next day i was in London but there was no buyer. Never responded to my emails or to my calls so here is what i am suggesting you:
There is a service named Money Gram. With this service i will be sure that you have the money to buy the car and that you will come for sure in London. You must find the nearest Money Gram agency and you will go there with a friend or a relative etc. Your friend will be the sender and you will be the receiver in London/England.
I want to be 100 % sure that you will be in London because once the money are sent you have to be in London to get the money.
Right now i am located in United States but as soon as the transfer will be made and i will have the receipt from Money Gram so i can verify, i will immediately fly to London, meet with you and finish the deal. That's why i need to see the receipt because i already had a bad experience and i don't want that to happen again.
If i will see the receipt then i will be sure that you will come and i will go to buy the ticket plane for London.
When we will meet in London we will go to a mechanic to confirm you that the car is OK and to the Police so they can tell you that the car it's not stolen. We will make all the documents and complete the sale process and after that we will both go to Money Gram office, you will get the money sent by your wife or friend and pay me there.
If something is wrong with this car then i will give you 1000 Euro for your trip and for your time so please trust me because the car is like new.
Here you have my phone number : 001/4159923964
Witam,
Jak już powiedziałem, miałem złe doświadczenia raz i nie chcę żeby to się powtórzyło. Wszystko, co musisz zrobić, to umieścić kogoś wysłać pieniądze za pośrednictwem Money Gram z Polska do Londyn / Anglia, ale na swoje nazwisko. Jak to ja wiem na pewno, że przyjdziesz w Londynie i że masz pieniądze na zakup samochodu i będziesz mieć pewność, że nie mogę dotknąć pieniędzy.
Po przeniesieniu zostaną i będą musiały wysyłać do mnie zeskanowany dowód otrzymania Money Gram, więc można sprawdzić stan transferu. Jak tylko otrzyma potwierdzenie od skanowane i Money Gram i zobaczysz, że transfer jest dostępna i natychmiast iść i kupić bilet na samolot i do Londynu, aby się poznać i dokończyć transakcję.
Po dołożymy wszelkich dokumentów, a zobaczysz, że wszystko jest OK, pójdziemy do biura Money Gram, będzie odebrać pieniądze i zapłacić mi there.Please mnie zrozumieć, ponieważ jest to tylko i sposób spowoduje, że wiele . Bardzo mi przykro jeszcze raz, ale jestem po prostu staramy się być ostrożni.
Daj mi znać. Dziękuję! Daven
Witam,
Jak już powiedziałem, miałem złe doświadczenia raz i nie chcę żeby to się powtórzyło. Wszystko, co musisz zrobić, to umieścić kogoś wysłać pieniądze za pośrednictwem Money Gram z Polska do Londyn / Anglia, ale na swoje nazwisko. Jak to ja wiem na pewno, że przyjdziesz w Londynie i że masz pieniądze na zakup samochodu i będziesz mieć pewność, że nie mogę dotknąć pieniędzy.
Po przeniesieniu zostaną i będą musiały wysyłać do mnie zeskanowany dowód otrzymania Money Gram, więc można sprawdzić stan transferu. Jak tylko otrzyma potwierdzenie od skanowane i Money Gram i zobaczysz, że transfer jest dostępna i natychmiast iść i kupić bilet na samolot i do Londynu, aby się poznać i dokończyć transakcję.
Po dołożymy wszelkich dokumentów, a zobaczysz, że wszystko jest OK, pójdziemy do biura Money Gram, będzie odebrać pieniądze i zapłacić mi there.Please mnie zrozumieć, ponieważ jest to tylko i sposób spowoduje, że wiele . Bardzo mi przykro jeszcze raz, ale jestem po prostu staramy się być ostrożni.
Daj mi znać. Dziękuję! Daven
Hello,
Yes, once the sale agreement will be completed you will receive temporary insurance and temporary plate numbers valid for 1-30 days ( in this time you will need to drive the car back to Poland and register it there ).
Samochód znajduje się w Londynie / Anglii i jestem znajduje się w Stanach Zjednoczonych z mojej pracy. Kilka tygodni temu ktoś z Niemiec powiedział mi, że kupi mój samochód. Powiedziałem mu, że jest ok, spotkamy się w Londynie, a my transakcji. Następnego dnia był w Londynie, ale nie było nabywcy. Nigdy nie odpowiedział na moje e-maile lub do połączenia więc o to co ja proponuję Tobie:
Jest to usługa o nazwie Money Gram. Z tego i usług będzie się, że masz pieniądze na zakup samochodu i że przyjdziesz na pewno w Londynie. Musisz znaleźć najbliższego biura Money Gram i pójdziesz tam z przyjacielem lub względnej itd. Twój przyjaciel będzie nadawcy i będzie odbiornik w Londynie / Anglii.
Chcę być w 100% pewny, że będziesz w Londynie, ponieważ po pieniądze są wysyłane musisz być w Londynie, aby zdobyć pieniądze.
Właśnie teraz znajduje się w Stanach Zjednoczonych, ale jak tylko transfer będzie i że będę miał potwierdzenie od Money Gram, więc można sprawdzić, i natychmiast lecieć do Londynu, spotkać się z Tobą i zakończyć transakcję. Dlatego muszę zobaczyć otrzymania, bo już złe doświadczenia i nie chcę żeby to się powtórzyło.
Jeśli i zobaczy otrzymania potem będą pewni, że przyjdziesz i będę go kupić bilet na samolot w Londynie.
Kiedy się w Londynie, udamy się do mechanika, aby potwierdzić, że samochód jest OK i na policję, aby mogli powiedzieć, że samochód nie jest skradziony. Dołożymy wszelkich dokumentów i zakończenia procesu sprzedaży i po tym jak będziemy iść do biura Money Gram, otrzymasz pieniądze wysyłane przez żony lub przyjaciela i zapłacić mi tam.
Jeśli coś jest nie tak z tym samochodem, ja daje 1000 euro za podróż i za czas więc proszę mi zaufać, ponieważ samochód jest jak nowa.
Tu masz mój numer telefonu: 001/4159923964
Hello,
Nie mam kogoś, kto posługuje się językiem polskim, ale i zatrudni profesjonalnego tłumacza w Londynie, która zrobi wszystko łatwiej nam, nie martw się o to.
Tak, i osobiście przyjść do ciebie z lotniska i można nawet zatrzymać się w moim domu (nie trzeba płacić pieniądze na hotele). Będę miał dokumenty ułożone w dwóch językach (polskim i angielskim) oraz i pomoże Ci wszystko.
Witam,
Kupiłem samochód z Niemiec, ponieważ moja żona jest niemiecki. I mieszka w Niemczech od 2 lat i po tym postanowiłem wrócić do domu w Londynie / Anglii. Powodem Mam do sprzedania samochód, ponieważ jest to europejska wersja z kierownicą po lewej stronie i nikt nie kupi samochód ode mnie w Londynie / Anglii.
Samochód jest zarejestrowany w Anglii, mam wszystkie dokumenty, wszystkie podatki są płacone. W załączniku znajdą Państwo wszystkie dokumenty pojazdu (stare / te, niemiecki), w którym można zobaczyć wszystkie informacje z samochodu i że nie będzie żadnych problemów w jej zarejestrowaniem w Polska.
Kolejnym krokiem, który należy wykonać jest przeniesienie przez Money Gram. Na transfer będzie i że będę miał zeskanowany otrzymania, więc można sprawdzić, i natychmiast iść i kupić bilet na samolot, przyjdź do Londynu i spotkać się z Tobą, aby zakończyć transakcję.
Chcesz się samochodem do Londynu!?
Witam,
Będziesz miał do dokonania przelewu na kwotę, która jest 4700 euro. W poprzedniej wiadomości, że mam was posłał, i powiedział, że jeśli okaże się, że coś jest nie tak z samochodem, lub coś w tym ja daje 1000 euro za podróż i wszystkie wydatki.
Tak, trzeba będzie do dokonania przelewu za pośrednictwem Money Gram i przesłanie mi zeskanowanego otrzymania. Kiedyś otrzyma otrzymania, a ja zweryfikuje transfer, i natychmiast iść i kupić bilet na samolot, przyjdź do Londynu i spotkać się z Tobą, aby zakończyć transakcję. Po dołożymy wszelkich dokumentów, a zobaczysz, że wszystko jest OK, będziemy go zarówno do biura Money Gram, będzie odebrać pieniądze i zapłacić mi tam.
Tak, wiem, że mój paszport jest na google, bo się znowu ten sam błąd w zeszłym roku. Próbowałem sprzedać samochód i ktoś zapytał mnie o ID, i wysłał mu mój paszport, a on to wymyślił i wykorzystał je w złych intencjach.
Witam,
Nie chcę do wysłania innych dokumentów przez Internet, ponieważ to, co mnie w google coś w pierwszym rzędzie więc nie dziękuję. Nie chcę żadnych pieniędzy z góry od Ciebie, aż zobaczysz i test samochodu. Nie jestem oszustem, człowiek w moim wieku wie, jak zarabiać pieniądze uczciwie więc nie dziękuję.
Jak już mówiłem w poprzednim e-mail: znasz moje warunki, wiesz, co musisz zrobić w celu zamknięcia tej transakcji więc napisz do mnie i powiedz mi ostateczną decyzję. Mam już kilka innych klientów, którzy są zainteresowani, aby kupić samochód więc proszę dać mi znać.
W nie których emailach pisze on po polsku a w niektórych po Angielsku w razie pytan to piszcie.
radek.prol@wp.pl