• Autor wątku Autor wątku znajda
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

znajda

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Jak Udowodnić swoje Autorstwo Sygnatury/Awataru??
Moze jest to trochę blacha sprawa ale ja bardzo nie lubię jak ktoś kopiuje moje prace.
A zdążyło mi się to już kilkukrotnie na rożnych forach itp. Prosiłem Administratorów aby zareagowali ale oni mi się tłumaczą ze nic nie mogą zrobić bo nie mam praw autorskich.

Witam,

to wcale nie jest błacha sprawa...

Jeśli jest Pan autorem tego avataru to posiada pan z mocy ustawy o prawach autorskich i prawach pokrewnych pełne osobiste i majątkowe prawa autorskie, więc jeśli tak Panu odpowiadają to piszą głupoty i mogą narobić sobie kłopotów. Mogą Panu tylko odpowiedzieć, że nie udzielił Pan wiarygodnej informacji, że posiada Pan te prawa, więc zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną nie muszą reagować.

1. Może zachowały się Panu jakieś rysunki z fazy projektowej, które pokazywałyby proces twórczy.

2. Trzeba porozmawiać z adminem fora, gdzie po raz pierwszy opublikował Pan ten avatar. Może zachowują jakieś logi w których fakt wprowadzenia / zmiany awataru jest pamiętany.

3. Może pokazywał Pan komuś ten avatar, jak Pan nad nim pracował lub zanim umieścił go Pan w necie, a kto mógłby to Panu pisemnie poświadczyć.

Powrót