J
jonataaan
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
4 miesiące temu kupiłem powystawowy laptop na aukcji z allegro na fv na firmę. Okazał się wadliwy. Chciałem zwrotu pieniędzy, ale nie można, bo jestem przedsiębiorcą, więc został wymieniony na nowy, droższy z dopłatą. Doszedł do mnie we wrześniu i po krótkim czasie wystąpiła wada polegająca na tym że doszczętnie się zawieszał w losowych momentach. Nawet wyłączenie go wymagało odłączenie baterii bo nie działał przycisk power. Wrócił do mnie po 2-3 tygodniach i chwile podziałał. Chwile... Następna wada. W losowych momentach wydobywał się dźwięk z głośników przypominający jakieś zwarcie. Wszystko mam nagrane, każdą sytuację, wszystkie maile są. Pojechał do reklamacji. Wrócił i znowu z laptopa dziwaczne się dźwięki wydobywają, jakby zacierał się wiatrak. Już zacząłem się denerwować, ale gość się bronił że to nie jest istotna wada. Dostałem go 2 dni temu i ta sama usterka, pogłębiona o błędy systemowe: nie działa Internet Exporer i wordpad. Firma musi korzystać z IE bo tylko on obsługuje niezbędną wtyczkę. Jak mogę odzyskać pieniądze?