Awizo z Sądu

• Autor wątku Autor wątku Duch poz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Duch poz

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Co się dzieje jeżeli nie odebrałem awizo z Sądu (najprawdopodobniej z datą rozprawy) ponieważ wyjechałem na tydzień a gdy po tym tygodniu pojawiłem się z tym awizo w celu odebrania listu pani na poczcie powiedziała mi że już odesłano ten list gdyż adresata nie zastano w domu. Co teraz zrobić?? Sprawa odbędzie się bezemnie? (jestem jednym z oskarżonych)

a czy było już pierwsze pana przesłuchanie w sprawie? jeżeli tak, to może odbyć się bez pana. Jeżeli nie stawia się pan na rozprawę - może się skończyć doprowadzeniem.
Radzę dowiedzieć się w sądzie o termin - może pan zgłosić się w sekretariacie i odebrać wezwanie osobiście.

Narazie to pierwsze co odebrałem to zawiadomienie przez prokurature o tym że ( 24 czerwca ) akta zostały przesłane do Sądu. Nie no w Sądzie sprawy jeszcze od tej pory nie było więc pierwszego przesłuchania też nie.Alejek mam się dowiedzieć skoro nie znam sygnatury sprawy? ( bo ten numer to w Sądzie chyba nadają? Czy gdzie?)

Czyli do Sądu trafi to że nie odebrałem (bo tak faktycznie było z powodu mojego wyjazdu) to Sąd może wydać postanowienie o doprawadzeniu mnie na sprawe (czyli jak to wygląda??) przyjeżdzają po mnie przed sprawą co się dzieje jak mnie nie zastają (pracuje codzienie od 8 do 16) czy dostaje drugi termin i musze się stawić??

Bardzo prosze o odpowiedź !

Ponownie radzę w sekretariacie w wydziale karnym - podać swoje nazwisko, ustalić sygnaturę i czy są jakieś terminy. Na I posiedzeniu sąd albo odroczy, wyznaczy kolejny termin albo może zarządzić doprowadzenie Pana na rozprawę. W Pana interesie jest się wcześniej dowiedzieć.

Powrót