awizowana przesylka polecona.

• Autor wątku Autor wątku blooody
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
B

blooody

Użytkownik
Odpowiedzi
79
Na awizo nie ma napisane, że jest z organów administracynych ta przesyłka , czy musze to odbierać w tym skretynialym kraju?
Czy jeżeli jest z organów administarcyjnych to na awizo takie informacje są napisywane?
Czy grozi mi areszt jeżeli nie odbiere takiej przesyłki?

Ostatnia edycja:
Nie jest to informacja obligatoryjna na awizo,

jeśli jest to przesyłka z urzędu nie odbierzesz to i tak po dwukrotnym awizowaniu przesyłkę zgodnie z KPA zostanie uznana za doręczoną, więc lepiej ją odebrać bo w kopercie może być praktycznie wszystko od wezwania do sądu po pismo od komornika

jak pójdę osobiście do sądu to udzielą mi informacje czy wysłali mi list??
i czy nieodbranie drugiego awiza grozi aresztem?

to w takim razie przypuścmy ze mam status świadka i nie odebrałem przesyłki - czyli sąd potraktuje to jako niestawienie się na wezwanie a więc czy za to grozi areszt???

ktos mi powie czy musze do adwokata isc?? czy do sadu??
bo to juz tydzien od drugiego awizo...

Ostatnia edycja:
Osoba wezwana w charakterze świadka ma obowiązek stawić się na każde wezwanie sądu i pozostać do jego dyspozycji, aż do czasu jej zwolnienia - za nieusprawiedliwione niestawiennictwo grozi kara pieniężna w wysokości do 3.000 zł bądź przymusowe doprowadzenie przez policję.

Polecam lekturę Kodeks Postępowania Karnego Rozdział 15 Doręczenia :rolleyes:

czy musze to odbierać w tym skretynialym kraju?
"bloody" - ostrzegam - jeszcze jedno takie wyrażonko i będzie ban. Już bez ostrzeżenia.
(regulamin forum par. 8 i 9)

Ostatnia edycja:
Absurdy są wszędzie. Wielka Brytania jest tego świetnym przykładem. Np. zakaz montowania gniazdek elektrycznych w łazienkach.
Polska na tym tle wychodzi blado.

janusz M,kim jestes wszystkich usuwasz,opanuj sie czlowieku,jestes chory psychicznie!!!!

kazdy jest chory hehe ja nic nie zrobilem pracuje czuje normalny a orzeczona mi przymusowe leczenie i co??

ale mnie pocieszyles...dziekuje ci bardzo

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót